Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 12/2017
Spis treści
2.Ptaki, nie tylko domowe. Raport - 2017
Maciej Pawlak
8.Druga twarz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych n-3
Paweł Konieczka
12.Czy możliwa jest zamiana śruty sojowej GMO na nasiona roślin strączkowych? Cz. I
Franciszek Brzóska
19.Analiza zawartości mykotoksyn w pszenicy - Nutriad Polska 2017
Radka Borutova
22.Zasady pobierania materiału biologicznego od ptaków do badań z wykorzystaniem technik biologii molekularnej
Daria Dziewulska, Tomasz Stenzel, Joanna Kowalczyk, Marcin Śmiałek, Bartłomiej Tykałowski, Andrzej Koncicki
28.Żywienie a stan zdrowotny wątroby, cz. III
Adam Mirowski
33.Ocena preparatu Bactrill L400
Jarosław Wilczyński
36.Kolibakteriozy drobiu, cz. I
Agata Dankowiakowska
40.Nowe aspekty żywienia kurcząt brojlerów
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
47.Komfort cieplny a optymalne ogrzewanie kurnika
Katarzyna Jankowska
52.Żywieniowe metody ograniczania występowania wad mięśni piersiowych
Stanisław Budnik, Vivek Kuttapan, Ajay Bhoyar
56.Jakie elementy powinna zawierać metodyka badań i oceny urządzeń dla drobiu? Cz. III
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
59.Dezynfekcja w produkcji drobiarskiej, cz. II
Małgorzata Bednarczyk
63.Zwalczanie ptaszyńca kurzego - fluralaner jako innowacyjne narzędzie
Rajmund Sokół, Sylwia Koziatek-Sadłowska
68.Jak poprawić efektywność produkcji drobiarskiej?
Joanna Kanikuła
70.Optymalizacja mikroklimatu w kurniku w sezonie jesienno-zimowym
Przemysław Marek
76.Działamy i wspieramy, czyli w trosce o bezpieczeństwo dzieci
78.Wiek kur mięsnych i ułożenie jaja w inkubatorze a wyniki wylęgowości piskląt
Sebastian Nowaczewski, Mateusz Babuszkiewicz
84.Synergistyczne działanie substancji czynnych Viovit Orego Plus a wykorzystanie paszy
Albert Nakielski, Agata Andrzejewska-Zasiadczyk
86.SDS - syndrom nagłej śmierci sercowej
Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz, Dorota Szablicka
92.Umowa na dostawę produktów rolnych
Adam Kuźma
95.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, gęsi, łabędzie, cz. I
Marcin Różewicz
97.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz