Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2017
Spis treści
3.Radość z udanych 25 lat inspiracją na kolejne ćwierć wieku!
Maciej Pawlak
8.Profilaktyka kokcydiozy drobiu: zastosowanie naturalnych metod żywieniowych
Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz
18.Projekt ustawy o znakowaniu produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów
genetycznie zmodyfikowanych oraz o zmianie niektórych innych ustaw
Franciszek Brzóska
24.Szczepionka autogeniczna, czyli jak wyhodować zdrowe stado?
26.Szczegółowe wymagania techniczno-sanitarne dla zakładów drobiarskich, cz. I
Mirosław Michalski
32.Biotix - innowacyjna i efektywna mieszanina stabilizowanych i standaryzowanych fitoncydów BioPoint
Agata Andrzejewska-Zasiadczyk
34.Żywieniowe możliwości modulowania rozwoju ptaków w okresie zarodkowym, cz. I.
Adam Mirowski
38.Przebieg rozwoju zarodkowego gołębia domowego (Columba livia), cz. I
Renata Tomza, Marcin W. Lis
46.Strefa komfortu i dyskomfortu cieplnego (stres cieplny) w cyklu produkcyjnym drobiu
Katarzyna Jankowska
53.Zakażenia Salmonella Gallinarum Pullorum - problem aktualny czy archiwalny?
Piotr Florczyk, Ewa Fidos
56.Pobieranie próbek pasz do badań laboratoryjnych - aspekty prawne i normalizacyjne, cz. I
Krzysztof Kwiatek, Zbigniew Osiński
62.Kury nie znoszą jaj! Dlaczego?
Andrzej Konarkowski
66.Powodzenie w chowie drobiu... Bioasekuracja probiotykami
Sławomir Gacka
70.Jak oszczędzać energię elektryczną w kurniku? cz. II
Przemysław Marek
74.Czy szczepienie indyków przeciwko chorobie Mareka jest uzasadnione?
Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Adam Śmiałek, Andrzej Koncicki
80.Powiedz STOP antybiotykooporności!
Joanna Kanikuła
82.Czynniki wpływające na przebieg subklinicznej mikotoksykozy sporyszowej u brojlerów
Magda Gajęcka, Łukasz Zielonka, Maciej Gajęcki
89.Firma BODEX ze Szczercowa od 25 lat jest producentem naczep i przyczep
Radosław Kardacki
90.Czynniki wpływające na czas trwania klucia oraz jakość jednodniowych piskląt brojlerów
Błażej Nowak
94.XXISympozjum DrobiarskieZAKOPANE 2017
96.Najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne w mięsie drobiowym...
Agnieszka Jackowska-Tracz, Michał Tracz, Krzysztof Anusz
100.Konsumpcja mięsa i wędlin drobiowych w Polsce w 2016 roku na tle ekonomicznych uwarunkowań
Krystyna Świetlik
106.Zasady wykonywania zawodu lekarza weterynarii
Patrycja Amrozińska-Kasiak
109.25-lecie Trouw Nutrition Polska
110.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
Elżbieta Anders
112.Hałas w kurniku
Henryka Grażyna Korytkowska
117.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
121.Obwieszczenia