Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2017

Kup teraz

Spis treści

3.     Radość z udanych 25 lat inspiracją na kolejne ćwierć wieku!

        Maciej Pawlak

8.     Profilaktyka kokcydiozy drobiu: zastosowanie naturalnych metod żywieniowych

        Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz

18.   Projekt ustawy o znakowaniu produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów

genetycznie zmodyfikowanych oraz o zmianie niektórych innych ustaw

        Franciszek Brzóska

24.   Szczepionka autogeniczna, czyli jak wyhodować zdrowe stado?

26.   Szczegółowe wymagania techniczno-sanitarne dla zakładów drobiarskich, cz. I

        Mirosław Michalski

32.   Biotix - innowacyjna i efektywna mieszanina stabilizowanych i standaryzowanych fitoncydów BioPoint

        Agata Andrzejewska-Zasiadczyk

34.   Żywieniowe możliwości modulowania rozwoju ptaków w okresie zarodkowym, cz. I.

        Adam Mirowski

38.   Przebieg rozwoju zarodkowego gołębia domowego (Columba livia), cz. I

        Renata Tomza, Marcin W. Lis

46.   Strefa komfortu i dyskomfortu cieplnego (stres cieplny) w cyklu produkcyjnym drobiu

        Katarzyna Jankowska

53.   Zakażenia Salmonella Gallinarum Pullorum - problem aktualny czy archiwalny?

        Piotr Florczyk, Ewa Fidos

56.   Pobieranie próbek pasz do badań laboratoryjnych - aspekty prawne i normalizacyjne, cz. I

        Krzysztof Kwiatek, Zbigniew Osiński

62.   Kury nie znoszą jaj! Dlaczego?

        Andrzej Konarkowski

66.   Powodzenie w chowie drobiu... Bioasekuracja probiotykami

        Sławomir Gacka

70.   Jak oszczędzać energię elektryczną w kurniku? cz. II

        Przemysław Marek

74.   Czy szczepienie indyków przeciwko chorobie Mareka jest uzasadnione?

        Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Adam Śmiałek, Andrzej Koncicki

80.   Powiedz STOP antybiotykooporności!

        Joanna Kanikuła

82.   Czynniki wpływające na przebieg subklinicznej mikotoksykozy sporyszowej u brojlerów

        Magda Gajęcka, Łukasz Zielonka, Maciej Gajęcki

89.   Firma BODEX ze Szczercowa od 25 lat jest producentem naczep i przyczep

        Radosław Kardacki

90.   Czynniki wpływające na czas trwania klucia oraz jakość jednodniowych piskląt brojlerów

        Błażej Nowak

94.   XXI Sympozjum Drobiarskie ZAKOPANE 2017

96.   Najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne w mięsie drobiowym...

        Agnieszka Jackowska-Tracz, Michał Tracz, Krzysztof Anusz

100. Konsumpcja mięsa i wędlin drobiowych w Polsce w 2016 roku na tle ekonomicznych uwarunkowań

        Krystyna Świetlik

106. Zasady wykonywania zawodu lekarza weterynarii

        Patrycja Amrozińska-Kasiak

109. 25-lecie Trouw Nutrition Polska

110. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

        Elżbieta Anders

112. Hałas w kurniku

        Henryka Grażyna Korytkowska

117. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

121. Obwieszczenia

Kup teraz

Zdjęcie życzeń świątecznych 2022

Bieżący numer