Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2016

Kup teraz

Spis treści

2.   Wykorzystanie metod zootechnicznych w ochronie zagrożonych gatunków ptaków

Ewa Łukaszewicz, Artur Kowalczyk

6.   Walory zdrowotne mięsa drobiowego

Katarzyna Łagowska, Marcin Różewicz

10. Mikroklimat w kurniku - oświetlenie

Przemysław Marek

16. Ekstruzja jako metoda poprawy wykorzystania składników pokarmowych z surowców paszowych

Marcin Różewicz, Katarzyna Łagowska, Karol Kaszperuk

20. Selen w formie organicznej czy nieorganicznej?

Adam Mirowski

24. Co wiemy o białku jako komponencie bakteriostatycznym jaja?

Joanna Kucharska-Gaca, Marek Adamski, Emilia Kowalska,Milena Biegniewska

28. 1×D (dezynsekcja) + 1×D (deratyzacja) + 1×D (dezynfekcja) = 3×D

Katarzyna Jankowska

34. Dobrostan ferm drobiu, cz. I. Innowacyjne metody kontroli pododermatitis

Albert Nakielski, Andrzej Juszczuk

36. Postępowanie przeduobojowe a jakość tuszek i mięsa kurcząt rzeźnych

Joanna Brzozowska

40. Lekowrażliwość bakterii izolowanych od chorych kurcząt brojlerów pochodzących z ferm zlokalizowanych w województwie wielkopolskim, cz. I.Escherichia coli

Jarosław Wilczyński, Danuta Wystalska

47. Woda wodzie nierówna

Luise Richard

50. Nowa procedura karna, czyli broń się samodzielnie przedsiębiorco, bo sąd Cię już nie obroni

Adam Kuźma

54. Probiotyki w produkcji drobiarskiej - ogólna charakterystyka oraz korzyści stosowania na przykładzie preparatu Lavipan

Marcin Śmiałek, Andrzej Koncicki

58. Niewykonanie lub nienależyte wykonanie umów wzajemnych

Patrycja Amrozińska-Kasiak

61. Otwarcie Zakładu Pakowania i Sortowania Jaj firmy PW AMIGO RAFAŁ RATAJCZAK

62. Z życia jednego ptaka… (Parabuteo unicinctus)

Marlena Koźlińska, Monika Łukasiewicz, Anna Siennicka

69. Wipasz dumą regionu!

70. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

72. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski

76. Notowania

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma