Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2010

Kup teraz

Spis treści


Spis treści

2.

Koncentrat białka ziemniaczanego w żywieniu drobiu rzeźnego

Stefania Smulikowska, Anna Tuśnio, Barbara Pastuszewska

6.

Metale ciężkie w środowisku oraz tkankach i produktach

drobiarskich, cz. III

Fabiola Bubel, Maciej Durkalec

12.

Z badań nad zachowaniem drobiu ­ agresja u kur i co

z niej wynika...

Sebastian Nowaczewski

16.

Od dzikiego kura dżungli do kury jutra

Stanisław Wężyk

20.

Zmodyfikowany płat skóry z tłuszczem podskórnym i tuszka bez tego płata jako wskaźniki otłuszczenia i umięśnienia całych tuszek kurcząt brojlerów i indyków

Roman Bochno, Daria Murawska

23.

Podłoża w kurniku jako element dobrostanu

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

28.

Sześćdziesiąt lat działalności Katedry Drobiarstwa Uniwersytetu Warmińsko ­ Mazurskiego w Olsztynie

32.

Czosnek ­ właściwości lecznicze u ludzi

Agata Andrzejewska

34.

Komisja Europejska ocenia funkcjonowanie kontroli urzędowych

żywności i dobrostanu zwierząt

Elżbieta Anders

36.

Żywieniowe metody zapewnienia integralności jelit

Pim Langhout

40.

Reasumpcja

41.

Drobiarstwo ­ widziane z Tours

Damian Józefiak, Tomasz Szwaczkowski

44.

Raport Komisji Europejskiej ­ Dyrekcji Generalnej ds. Zdrowia

i Konsumentów (SANCO) ­ Biura ds. Żywności i Weterynarii (FVO). Wybrane fragmenty związane

z drobiarstwem

48.

Niektóre problemy reprodukcji indyków cz. I

Emilia Mróz, Monika Stępińska

52.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

55.

Otwarcie nowoczesnej hali drobiarskiej w Szwarcenowie

58.

Reasumpcja

60.

Listy od Czytelników

62.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego

Elżbieta Anders


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma