Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2015
Spis treści
Spis treści
2.
Czynniki wpływające na resorpcję woreczka żółtkowego u piskląt brojlerów kurzychRafał Kędzia, Jarosław Wilczyński
8.
Innowacje w immunoprofilaktyce chorób drobiuIwona Pijarska-Bińkowska
12.
Markery molekularne w badaniach i hodowli drobiuBożena Króliczewska, Jarosław Króliczewski
20.
Stres cieplny u drobiuPrzemysław Marek
26.
Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków, cz. VIIIKrzysztof Lipiński
29.
Jeden z najważniejszych czynników decydujących o sukcesie w hodowli indyka32.
Produkcja i ceny mięsa drobiowego w 2014 rokuKrystyna Świetlik
38.
Czas pracyPatrycja Amrozińska
42.
Walidacja metod oznaczania składników mineralnych w paszachMagdalena Dymek, Teresa Skiba
48.
Jakość i wartość odżywcza jaj kurzychAgata Dankowiakowska
52.
Jakość i wyniki w hodowli brojlerów54
Ekstensywny chów gęsiMarcin Różewicz, Katarzyna Łagowska, Alina Janocha, Barbara Biesiada-Drzazga
58.
Czy kluczem do uzyskania wysokiej opłacalności produkcji jest stopień zmotywowania pracownika zatrudnionego na fermie?Katarzyna Jankowska
62.
Fizjologiczne podstawy stymulacji procesów trawiennych u ptakówAlbert Nakielski, Andrzej Juszczuk
64.
Wtórne wykorzystanie poubojowych odpadów z przemysłu mięsnegoJoanna Brzozowska
68.
XXVII Krajowa Wystawa Zwierząt Hodowlanych w Poznaniu - majówka z czempionamiEwa Gornowicz, Rafał Zwierzyński
71.
Po raz 19-ty w Zakopanem74.
Kazuary - charakterystyka poszczególnych gatunkówTomasz Doroń
78.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz paszElżbieta Anders
80.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski84
Notowania