Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2010
Spis treści
Spis treści
2.
Drobiarstwo wielkopolskie w XX wieku, cz. IV okres od 1990 do 2000 roku
Helena Kontecka
6.
Hormony przysadki mózgowej ptaków, cz. I hormon wzrostu
Anna Hrabia, Janusz Rząsa
10.
Metale ciężkie w środowisku oraz tkankach i produktach drobiarskich, cz. I (ołów)
Fabiola Bubel, Maciej Durkalec
14.
Stres cieplny u drobiu definicja, skutki, zapobieganie
Sebastian Nowaczewski
16.
Stres cieplny u drobiu
Marta Rudzińska
20.
Czynniki stresogenne i ich wpływ na układ odpornościowy ptaków wybrane zagadnienia
Klaudia Chrząstek, Alina Wieliczko
24.
Jakość paszy a zdrowotność wylęganych piskląt, cz. VII
Alina Rachwał
28.
ALLIVET nie tylko na infekcje!!!
Krystian Korzewski
30.
Sarkosporydioza (Sarkocystoza)
Konstanty Romaniuk
34.
Oszałamianie (ogłuszanie) podczas uboju jako jeden z czynników stresogennych wpływających na dyskomfort u drobiu, cz. II
Katarzyna Jankowska
36.
Możliwości kontroli stresu termicznego
Agata Andrzejewska
38.
Sektor drobiarski w 2009 roku
Krystyna Świetlik
43.
Nowy projekt prarodzicielski AviagenRoss w Polsce stał się faktem
44.
Preparaty ziołowe w profilaktyce zespołu zaburzonego wchłaniania i marskości wątroby u zwierząt, cz. I
Henryk Różański, Waldemar Drymel
48.
Nowoczesne modelowanie środowiska układu pokarmowego drobiu w aspekcie zdrowotnym i produkcyjnym, cz. III
Tomasz Jerzy Wertelecki
54.
Biblioteka Polskiego Drobiarstwa
55.
SOMMER artykuł promocyjny
56.
Produkcja mięsa powinna być zrównoważona, cz II. Zachowanie pierwszej, drugiej i trzeciej zasady równowagi
Andrzej Konarkowski
60.
Polfamixy w nowych opakowaniach
61.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Paszo:p>
Barbara Ulatowska
65.
System automatycznego ważenia drobiu program komputerowy WGJ8C
Andrzej Zagórski
68.
XVIII Sympozjum Drobiarskie HUBBARD POLSKA
70.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowegoo:p>
Elżbieta Anders
72.
Listy od Czytelników...