Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2020

Kup teraz

Spis treści

2.Przepiórka japońska jako zwierzę laboratoryjne

Danuta Szczerbińska, Mateusz Bucław

6.Zastosowanie średnio-łańcuchowych kwasów tłuszczowych w żywieniu drobiu

Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz

10.Czy nanocząstki związków wapnia mogą być alternatywą dla tradycyjnych źródeł tego pierwiastka?

Arkadiusz Matuszewski, Monika Łukasiewicz, Jan Niemiec

14.Dogadajmy się z sąsiadem

Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki

18.Czynniki wpływające na jakość skorup jaj

Andrew Robertson

22.Brojlery wolnorosnące? Déjà vu!

Andrzej Konarkowski

27.Tradycyjne i alternatywne metody dezynfekcji jaj wylęgowych, cz. II

Kamil Drabik, Justyna Batkowska

31.Prawidłowy poziom wilgotności w budynku inwentarskim warunkiem dobrostanu

Przemysław Marek

34.Kwasy organiczne przeciwko nekrotycznemu zapaleniu jelit u brojlerów, cz. II

Paweł Bury-Burzymski

38.COBRD i polski brojler Astra B

F. Brzóska

42.Wpływ żywienia na jakość jaj

Adam Mirowski

46.Muszle morskie produkt naturalny o szerokim spektrum działania

47.Pasożytnictwo lęgowe u ptaków na przykładzie wybranych gatunków, cz. VII

Zuzanna Kiełek, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli, Julia Maciocha, Łukasz Wardecki

50.Wpływ hałasu na produkcyjność drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

54.Jajo z wolnego wybiegu

Karol Kaszperuk

58.Badania nad możliwością zastosowania fitoncydów w profilaktyce i terapii chorób drobiu

Andrzej Koncicki, Bartłomiej Tykałowski

60.Niemiła niespodzianka noworoczna

Aleksandra Porada

66.Tylko ukierunkowane działania mogą przynieść sukces

Artur Zalewski

70.Polskie kulinarne dziedzictwo – gęsina

Marek Pieszka, Halina Bielińska, Tadeusz Barowicz

73.Prof. dr hab. inż. dr h.c. Tadeusz Trziszka Honorowym Członkiem PO WPSA

75.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

76.Model Wyceny Kur Nieśnych KIPDiP. Opis konstrukcji i krytyka

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma