Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2018

... czytaj więcej kupując numer on - line >>>


Spis treści
2.     Ocena przydatności jaj różnych gatunków drobiu do wypieków
         Mateusz Bucław, Krzysztof Damaziak
10.   Soja niezmodyfikowana z upraw krajowych w żywieniu brojlerów
         Franciszek Brzóska
14.   Jakość indycząt po wylęgu cz. I
         Emilia Mróz
18.   Jak materiał murowy wpływa na mikroklimat w kurniku?
22.   Konsumpcja mięsa drobiowego w wybranych regionach i krajach
         świata, cz. I
         Krystyna Świetlik
27.   Wpływ żywienia na układ kostny, cz. II
         Adam Mirowski
32.   JDA wylęgarnia na miarę XXI wieku
34.   Łubin w żywieniu drobiu
         Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka
39.   Wzrost wydajności indyków w chowie bez antybiotyków
         Luis Valenzuela, Karol Kopeć
42.   Zastosowanie pianki poliuretanowej do termoizolacji budynków inwentarskich
         Przemysław Marek
46.   Dobrostan w gniazdach
         Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
52.   Bezpieczeństwo żywnościowe produktów tradycyjnych i regionalnych, cz. I
         Mirosław Michalski
55.   Karmienie i pojenie klujących się piskląt szansą na polepszenie efektów produkcyjnych
         Andrzej Gaweł, Kamila Bobrek
58.   Współzależność białkowa między mikro- i makroorganizmem, cz. II
         Magdalena Gajęcka, Łukasz Zielonka, Maciej Gajęcki
62.   Milowy krok w żywieniu drobiu
         Jarosław Iwaniuk
64.   Przypadek zakażenia kurcząt brojlerów astrowirusami (CastV) i wirusem zapalenia nerek (ANV)
         Wojciech Grudzień, Marta Krupa, Sylwia Winter, Felix Winter
67.   Muszle morskie jako dodatkowe organiczne źródło wapnia
68.   Wpływ oleju z pestek granatu i winogron na organizmy ludzi
         i zwierząt
         Karol Kaszperuk
72.   Kompleksowe sterowanie etykietowaniem iPAZ w zakładach drobiarskich
         Adam Steć, Arkadiusz Krzywiński
74.   Nieważność a bezskuteczność czynności prawnej
         Patrycja Amrozińska-Kasiak
78.   Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. V
         Marcin Różewicz
80.   Pterofagia w chowie wolnowybiegowym i ekologicznym kur, cz. I
         Joanna Rosenberger
84.   Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
         Elżbieta Anders
85.   Czy kur nieśnych jest w Polsce zbyt dużo?
Mariusz Szymyślik