Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2018

... czytaj więcej kupując numer on - line >>>


Spis treści
2.     Ocena przydatności jaj różnych gatunków drobiu do wypieków
         M. Bucław, K. Damaziak
10.   Soja niezmodyfikowana z upraw krajowych w żywieniu brojlerów
         F. Brzóska
14.   Jakość indycząt po wylęgu cz. I
         E. Mróz
18.   Jak materiał murowy wpływa na mikroklimat w kurniku?
22.   Konsumpcja mięsa drobiowego w wybranych regionach i krajach świata, cz. I
         K. Świetlik
27.   Wpływ żywienia na układ kostny, cz. II
         A. Mirowski
32.   JDA wylęgarnia na miarę XXI wieku
34.   Łubin w żywieniu drobiu
         A. Dankowiakowska, J. Bogucka
39.   Wzrost wydajności indyków w chowie bez antybiotyków
         L. Valenzuela, K. Kopeć
42.   Zastosowanie pianki poliuretanowej do termoizolacji budynków inwentarskich
         P. Marek
46.   Dobrostan w gniazdach
         J. Sobczak, T. Waligóra
52.   Bezpieczeństwo żywnościowe produktów tradycyjnych i regionalnych, cz. I
         M. Michalski
55.   Karmienie i pojenie klujących się piskląt szansą na polepszenie
         efektów produkcyjnych
         A. Gaweł, K. Bobrek
58.   Współzależność białkowa między mikro- i makroorganizmem, cz. II
         M. Gajęcka, Ł. Zielonka, M. Gajęcki
62.   Milowy krok w żywieniu drobiu
         J. Iwaniuk
64.   Przypadek zakażenia kurcząt brojlerów astrowirusami (CastV)  i wirusem zapalenia nerek (ANV)
         W. Grudzień, M. Krupa, S. Winter, F. Winter
67.   Muszle morskie jako dodatkowe organiczne źródło wapnia
68.   Wpływ oleju z pestek granatu i winogron na organizmy ludzi i zwierząt
         K. Kaszperuk
72.   Kompleksowe sterowanie etykietowaniem iPAZ w zakładach drobiarskich
         A. Steć, A. Krzywiński
74.   Nieważność a bezskuteczność czynności prawnej
         P. Amrozińska-Kasiak
78.   Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. V
         M. Różewicz
80.   Pterofagia w chowie wolnowybiegowym i ekologicznym kur, cz. I
         J. Rosenberger
84.   Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
         E. Anders
85.   Czy kur nieśnych jest w Polsce zbyt dużo?
M. Szymyślik