Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2018

... czytaj więcej kupując numer on - line >>>


Spis treści
2.    Czy możliwa jest zamiana śruty sojowej GMO na nasiona roślin strączkowych? Cz. II
       F. Brzóska
7.    Jakie elementy powinna zawierać metodyka badań i oceny urządzeń dla drobiu? Cz. IV
       J. Sobczak, T. Waligóra
10.  Jak zapewnić właściwy poziom wilgotności powietrza i ściółki?
       P. Marek
15.  Clostridium perfringens - wpływ beztlenowca na występowanie biegunek po antybiotykoterapii
       J. Brzozowska
18.  Kolibakteriozy drobiu, cz. II
       A. Dankowiakowska
24.  Wymagania w zakresie utrzymania kur i eksportu jaj na rynek niemiecki
       K. Damme
28.  Wpływ naturalnych salicylanów na poprawę wyników produkcyjnych indyków rzeźnych
       A. Andrzejewska - Zasiadczyk, A. Juszczuk
30.  Wielkotowarowe fermy drobiarskie jako potencjalne zagrożenie dla środowiska
       S. Dzik, T. Mituniewicz, A. Wójcik
34.  Zioła i fitobiotyki – dodatki paszowe dla drobiu
       K. Jakubowska, M. Różewicz, D. Szablicka
39.  Hodowla brojlera kurzego w Polsce – jak hodować, aby być konkurencyjnym w UE i na świecie?
       M. Szafryna
40.  Układ rozrodczy kury i powstawanie jaja
       H. G. Korytkowska
44.  Drobiowe produkty tradycyjne
       J. R. Mroczek, K. Mroczek
48.  Zakaz konkurencji w stosunku pracy
       P. Amrozińska-Kasiak
51.  Analiza zawartości mykotoksyn w kukurydzy w Polsce NUTRIAD 2017
       R. Borutova
54.  Jakość jaj Leghorna i Zielononóżki kuropatwianej z chowu przydomowego, cz. I
       K. Kubacka, J. Riedel
58.  Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, gęsi, łabędzie, cz. II.
       M. Różewicz
61.  Forum Hodowców Brojlera
       K. Pytowska
62.  Wystawa Kur Ozdobnych
       A. Matuszewski, A. Wnuk-Gnich
64.  Serama - niezwykła rasa kur ozdobnych
       K. Kaszperuk, M. Różewicz, D. Szablicka
70.  KRD-IG podsumowuje konferencję
71.  Jakość i bezpieczeństwo produktów w prawie UE
       E. Anders
73.  Rynek drobiu i mięsa drobiowego – przewidywania na rok 2018
       M. Szymyślik

okladka

okladka


okladka