Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2017

Kup teraz

Spis treści

2.Cenne składniki żółtka jaja

Bożena Króliczewska

8.Gęś biłgorajska w gospodarstwie agroturystycznym cz. I

Aneta Kasprzykowska, Julia Riedel, Monika Michalczuk, Krzysztof Damaziak,

Aleksandra Kalińska

10.Gęsina w kuchni polskiej

Janusz R. Mroczek

14.Żywienie niosek

Joanna Brzozowska

16.Systemy zadawania paszy w chowie ściółkowym

Przemysław Marek

22.Rola naturalnych salicylanów w okresie stresu cieplnego

Andrzej Juszczuk

24.Systemy chowu drobiu a zanieczyszczenia mikrobiologiczne

Henryka Grażyna Korytkowska

30.Substancje antyodżywcze w żywieniu drobiu, cz. I

Adam Mirowski

34.Transport drobiu

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

38.Sprawdzony materiał na ściany kurnika

42.Kandydoza drobiu

Małgorzata Bednarczyk

46.Żywność wygodna a mięso drobiowe

Milena Biegniewska

50.Właściwości odżywcze jaja kurzego

Maria Wiechetek

56.Protektotypy IBV - znaczenie, ogólne założenia strategii oraz immunologiczne podstawy skuteczności

Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Bartłomiej Tykałowski, Adam Śmiałek,

Andrzej Koncicki

63.Jak kokcydiostatyki wspierają zrównoważoną produkcję drobiarską?

66.Zwykła kura i jej niezwykła natura

Katarzyna Jankowska

70.Efektywność preparatu probiotycznego Lavipan green w żywieniu drobiu

Krzysztof Lipiński

74.Problematyka dioksyn w kontekście bezpieczeństwa konsumentów i renomy polskich produktów drobiarskich, cz. I

Marcin Różewicz

77.Aktywacja układu immunologicznego i jej koszty wpływające na biznes

78.Odpowiedzialność zawodowa lekarza weterynarii

Patrycja Amrozińska-Kasiak

81.II Kujawskie Spotkanie Przemysłu Paszowego

82.Bażant obrożny (Phasianus colchicus) - hodowla wolierowa, cz. II

Krystyna Jakubowska, Marcin Różewicz

85.Z kraju i ze świata

86.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

Elżbieta Anders

89.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma