Średnie ceny netto (bez VAT) sprzedaży indyków i elementów w zakładach drobiarskich
Rodzaj żywca | Cena netto (bez VAT) skupu (zł/tonę) | Zmiana ceny skupu (%) | |||
20.04.2025 | 27.04.2025 | 04.05.2025 | 11.05.2025 | ||
POLSKA | |||||
Tuszki indyków 73 % | 17115 | 17594 | 17034 | 17654 | 3,64 |
Filety z piersi indyka | 28991 | 29470 | 29969 | 29552 | -1,39 |
Skrzydła z indyka | 11910 | 11839 | 11854 | 12031 | 1,49 |
Udźce z indyka | 17912 | 18377 | 18387 | 18044 | -1,87 |
Podudzia z indyka | 11032 | 11157 | 10488 | 10973 | 4,62 |
REGION PÓŁNOCNY | |||||
REGION CENTRALNY | |||||
REGION POŁUDNIOWO-WSCHODNI | |||||
REGION ZACHODNI |
Biuletyn „Rynek Mięsa Drobiowego”, MRiRW, Dep. Rynki Rolne, 00-930 WARSZAWA, ul. Wspólna 30
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)