Średnie ceny netto (bez VAT) sprzedaży kurcząt i elementów w zakładach drobiarskich
Rodzaj żywca | Cena netto (bez VAT) skupu (zł/tonę) | Zmiana ceny skupu (%) | |||
25.02.2024 | 03.03.2024 | 10.03.2024 | 17.03.2024 | ||
POLSKA | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 7926 | 8139 | 8226 | 7972 | -3,09 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9337 | 9061 | 9437 | 9368 | -0,73 |
Ćwiartki z kurczaka | 6683 | 6583 | 6519 | 6645 | 1,93 |
Skrzydła z kurczaka | 7686 | 7263 | 7035 | 7071 | 0,51 |
Filet z piersi kurczaka | 16810 | 16911 | 17398 | 17500 | 0,59 |
Nogi z kurczaka | 8352 | 7784 | 7956 | 7850 | -1,33 |
Podudzia z kurczaka | 8202 | 8118 | 8083 | 8096 | 0,16 |
Uda z kurczaka | 9369 | 9065 | 9041 | 8291 | -8,3 |
REGION PÓŁNOCNY | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8273 | 8216 | 8235 | 8338 | 1,25 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 8960 | 9280 | 9160 | 9040 | -1,31 |
Ćwiartki z kurczaka | 6848 | 6664 | 6551 | 7233 | 10,41 |
Skrzydła z kurczaka | 8278 | 9479 | 8326 | 8829 | 6,04 |
Filet z piersi kurczaka | 16355 | 16691 | 17017 | 17296 | 1,64 |
Nogi z kurczaka | 7696 | 7950 | 7930 | 7990 | 0,76 |
Podudzia z kurczaka | 8403 | 8154 | 8163 | 8145 | -0,22 |
Uda z kurczaka | 10045 | 11035 | 9117 | 8700 | -4,57 |
REGION CENTRALNY | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 7925 | 8145 | 8228 | 7939 | -3,51 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9368 | 9184 | 9540 | 9510 | -0,31 |
Ćwiartki z kurczaka | 6744 | 6666 | 6576 | 6703 | 1,93 |
Skrzydła z kurczaka | 7695 | 7114 | 6855 | 6674 | -2,64 |
Filet z piersi kurczaka | 16784 | 17080 | 17525 | 17572 | 0,27 |
Nogi z kurczaka | 8396 | 7758 | 7944 | 7816 | -1,61 |
Podudzia z kurczaka | 8250 | 7232 | 8139 | 8167 | 0,34 |
Uda z kurczaka | 9884 | 9662 | 9404 | 8555 | -9,03 |
REGION POŁUDNIOWO-WSCHODNI | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 7823 | 8061 | 8150 | 8092 | -0,71 |
Ćwiartki z kurczaka | 6825 | 6443 | 6413 | 6525 | 1,75 |
Skrzydła z kurczaka | 6832 | 6456 | 6454 | 6546 | 1,43 |
Filet z piersi kurczaka | 15431 | 15637 | 16422 | 46806 | 185,02 |
Nogi z kurczaka | 9650 | 9350 | 9590 | 9420 | -1,77 |
Podudzia z kurczaka | 7759 | 7762 | 8161 | 8687 | 6,45 |
Uda z kurczaka | 7671 | 7503 | 7939 | 8616 | 8,53 |
REGION ZACHODNI | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 7818 | 8112 | 8306 | 8108 | -2,38 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9275 | 8810 | 9143 | 8993 | -1,64 |
Ćwiartki z kurczaka | 6538 | 6385 | 6375 | 6427 | 0,82 |
Skrzydła z kurczaka | - | - | 6356 | 6925 | 8,95 |
Filet z piersi kurczaka | 17264 | 16562 | 17195 | 17345 | 0,87 |
Nogi z kurczaka | 8270 | 8819 | 8843 | 8563 | -3,17 |
Podudzia z kurczaka | 7979 | 7819 | 7874 | 7797 | -0,98 |
Uda z kurczaka | 8021 | 7459 | 7844 | 7457 | -4,93 |
Biuletyn „Rynek Mięsa Drobiowego”, MRiRW, Dep. Rynki Rolne, 00-930 WARSZAWA, ul. Wspólna 30
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)