Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2014

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2

Wirusowe zapalenie wątroby kaczątWojciech Kozdruń, Hanna Czekaj

6.

Zakażenia bakteryjne przyczyną chorób układu oddechowego u drobiu, cz. I - OrnitobakteriozaAlina Wieliczko, Maciej Kuczkowski

10.

Alergenne składniki białka jajaMagdalena Dymek, Teresa Skiba

16.

Dobra jakość ściółki dla drobiuHenryka Grażyna Korytkowska

20.

Rzęsistkowice ptakówKonstanty Romaniuk

24.

Znaczenie narazyny w utrzymaniu zdrowia drobiu.26.

Jakość skorupy jaj - o tym zawsze warto dyskutowaćSebastian Nowaczewski

32.

Priorytety inwestycyjne w produkcji jaj spożywczychStanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

Indyk pawi (Meleagris ocellata)Tomasz Doroń

44.

Chelaty - małe związki, wielkie korzyściAndrzej Juszczuk

46.

Służebność przesyłuAdam Kuźma

50.

Dlaczego producent drobiu nie lubi gryzoni?Katarzyna Jankowska

56.

Opłaca się dbać o zdrowie stadaTomasz Kodłubański

58.

Kaczka piżmowa - ptak o użytkowości rzeźnej i walorach ozdobnych, cz. IIMarcin Różewicz, Alina Janocha, Barbara Biesiada-Drzazga

62.

Seminarium „Współczesne polskie drobiarstwo” w DworzyskachEwa Gornowicz

65.

IX Ogólnopolski Festiwal Pasztetników i Potraw GęsiStanisław Wężyk, Bohdan Ogrodowski

68.

XXVI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA70.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz paszElżbieta Anders

72.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski76.

Notowania 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma