Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2014
Spis treści
Spis treści
2
Wirusowe zapalenie wątroby kaczątWojciech Kozdruń, Hanna Czekaj
6.
Zakażenia bakteryjne przyczyną chorób układu oddechowego u drobiu, cz. I - OrnitobakteriozaAlina Wieliczko, Maciej Kuczkowski
10.
Alergenne składniki białka jajaMagdalena Dymek, Teresa Skiba
16.
Dobra jakość ściółki dla drobiuHenryka Grażyna Korytkowska
20.
Rzęsistkowice ptakówKonstanty Romaniuk
24.
Znaczenie narazyny w utrzymaniu zdrowia drobiu.26.
Jakość skorupy jaj - o tym zawsze warto dyskutowaćSebastian Nowaczewski
32.
Priorytety inwestycyjne w produkcji jaj spożywczychStanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
Indyk pawi (Meleagris ocellata)Tomasz Doroń
44.
Chelaty - małe związki, wielkie korzyściAndrzej Juszczuk
46.
Służebność przesyłuAdam Kuźma
50.
Dlaczego producent drobiu nie lubi gryzoni?Katarzyna Jankowska
56.
Opłaca się dbać o zdrowie stadaTomasz Kodłubański
58.
Kaczka piżmowa - ptak o użytkowości rzeźnej i walorach ozdobnych, cz. IIMarcin Różewicz, Alina Janocha, Barbara Biesiada-Drzazga
62.
Seminarium „Współczesne polskie drobiarstwo” w DworzyskachEwa Gornowicz
65.
IX Ogólnopolski Festiwal Pasztetników i Potraw GęsiStanisław Wężyk, Bohdan Ogrodowski
68.
XXVI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA70.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz paszElżbieta Anders
72.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski76.
Notowania