Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2014
Spis treści
2. |
Problem ściółki - nieco inaczej |
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak |
|
8. |
Ogólne zasady mycia i dezynfekcji w przemyśle drobiarskim w |
Mirosław Michalski |
|
12. |
Mięso drobiowe jako żywność funkcjonalna - bariery w rozwoju |
Zenon Zduńczyk |
|
16. |
Kleszcze - groźne pasożyty człowieka |
Konstanty Romaniuk |
|
20. |
Zakażenia pierwotniakiem z rodzaju Eimeria sp. w stadach |
Sebastian Janiszewski, Sebastian Nowaczewski |
|
26. |
Jubileusz profesora dr h.c. Andrzeja Farugi |
29. |
Zioła jako skuteczne narzędzie w kontroli kokcydiozy |
Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz |
|
32. |
Prewencja, bioasekuracja i profilaktyka podstawą |
Henryk Maciołek, Monika Białek |
|
36. |
Wybrane aspekty fizjologii układu oddechowego ptaków |
Bożena Króliczewska |
|
42. |
Normy PN w sektorze drobiarskim - dobrowolne czy |
Elżbieta Anders |
|
46. |
Utrzymanie wysokich parametrów produkcyjnych ptaków w |
Ireneusz Stachowiak, Monika Michalczuk, Krzysztof Damaziak |
|
50. |
Odpowiednie proporcje gwarantują skuteczność |
Albert Nakielski |
|
52. |
Dr Halina Bielińska w „lustrze”, a dokładniej w niemieckim |
Maciej Pawlak |
|
54. |
Produkcja indyków w Polsce w 2013 r. |
Marian Biegański |
|
58. |
Wpływ wybranych czynników żywieniowych na mineralizację |
Bartosz Kierończyk, Mateusz Rawski, Jakub Długosz, |
|
64. |
Perlica sępia (Acryllium vulturinum) |
Tomasz Doroń |
|
68. |
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej |
Elżbieta Anders |
|
71. |
Skąd się bierze kanibalizm u drobiu? |
Henryka Grażyna Korytkowska |
|
74. |
Udany bankiet biznesowo-integracyjny w hotelu Przepióreczka |
75. |
Międzynarodowe Targi IPPE Atlanta USA |
76. |
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz |
Barbara Ulatowska |
|
80. |
Notowania |