Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2014
Spis treści
2.
Zapłodnienie - najważniejsza cecha linii męskiej, cz.VI
Alina Rachwał
10.
Karnityna - związek witaminopodobny o szerokim spektrum
oddziaływania na organizm drobiu
Sebastian Nowaczewski
14.
Utrzymanie wysokich parametrów produkcyjnych ptaków w
kurnikach 30-letnich, czyli odpowiednie zarządzanie i
bioasekuracja ferm, cz. I
Ireneusz Stachowiak, Monika Michalczuk, Krzysztof Damaziak
20.
Skorupa jaja i jej uszkodzenia w rożnych systemach chowu
Henryka Grażyna Korytkowska
24.
Lease it
Adam Kuźma
30.
Szukaj Biodolarów na produktach BioPoint
Łukasz Pączkowski
32.
Dokąd zmierza drobiarstwo?
Maciej Kolańczyk
40.
Poszukiwanie nowych metod poprawy jakości i ograniczenia
upadków piskląt
Marcin W. Lis, Rafał Kędzia
44.
Kultura walki kogutów, cz. IV
Monika Łukasiewicz, Katarzyna Kolosa, Anna Siennicka
48.
Bardzo dbam o higienę w moim gospodarstwie
Tomasz Kodłubański
50.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
51.
Szacowanie wydajności biogazu i metanu z pomiotu drobiowego
Witold Podkówka, Zbigniew Podkówka
54.
Z czego wynika „zadowolenie” kur i producenta?
Katarzyna Jankowska
58.
Prewencja, bioasekuracja i profilaktyka podstawą
bezpieczeństwa i zdrowotności w chowie strusi (Struthio
camelus), cz. I
Henryk Maciołek, Monika Białek
61.
BIOMIN Polska-5 lat sukcesów
62.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
68.
Notowania