Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2013

Kup teraz

Spis treści



 2.

Zastosowanie techniki ICSI w biotechnologii ptaków

Anna Hrabia

6.

Kultura walki kogutów, cz. I

Monika Łukasiewicz, Katarzyna Kolosa, Anna Siennicka

10.

Spadek nieśności i wzrost upadków w stadach kur

- to może być BLS!

Joanna Nerc, Piotr Szeleszczuk, Tomasz Mieszczyński

13.

Efektywność LOVIT-probiotic w żywieniu brojlera, cz. I


 

16.

Badanie kliniczne ptaków, cz. I

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj

20.

A może perlice?

Henryka Grażyna Korytkowska

22.

Zapobiegaj i lecz biegunki bez antybiotyków!

Albert Nakielski

24.

Zapłodnienie - najważniejsza cecha linii męskiej, cz. IV

Alina Rachwał

28.

Idealny profil aminokwasowy w diecie brojlerów i jego wpływ na efektywność produkcji

Krzysztof Serwa

31.

Główne kryteria oceny przydatności baterii klatek dla kur

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

36.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe i ich rola w organizmie.

Możliwości zastosowania w żywieniu drobiu

Elżbieta Szabelska, Bogusława Pyka

39.

Genetyka drobiu 2013

Tomasz Szwaczkowski

42.

Wina i kara w odniesieniu do przedsiębiorstwa, czyli

odpowiedzialność podmiotów zbiorowych za czyny zabronione

pod groźbą kary

Adam Kuźma

46.

Jak wykryć występowanie gryzoni w obiekcie drobiarskim i

wokół niego

Stanisław Ignatowicz

50.

Ćwierć wieku produkcji indyków na Ziemi Lubuskiej na tle

produkcji krajowej, cz. I

Marian Biegański

54.

Indyk dziki (Meleagris gallopavo)

Tomasz Doroń

58.

Lekarze Weterynarii w natarciu...

60.

Wspomnienie o Pani Prof. dr hab. Alicji Dańczak

Danuta Szczerbińska

62.

Rynek Drobiu - stan i perspektywy

 

 

63.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

64.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

68.

Notowania

 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma