Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2013

Kup teraz

Spis treści



 2.

Mikroelementy w diecie drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

6.

System chowu i utrzymania a wyniki produkcyjne oraz jakość jaj i mięsa ptaków użytkowych

Sebastian Nowaczewski

10.

Wpływ budowy histologicznej na wybrane wyróżniki jakości mięsa

Agnieszka Wnuk, Monika Łukasiewicz, Natalia Mroczek-Sosnowska, Agata Gondek

14.

Wpływ żywienia drobiu na jakość mięsa

Joanna Brzozowska

16.

Metody wykrywania parwowirusów izolowanych od ptaków

Karolina Tarasiuk

20.

Technologia a zdrowotność stada

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

23.

Granica wolności prowadzenia hodowli zwierząt w kontekście przepisów prawnych chroniących środowisko, cz. II

Adam Kuźma

27.

Terapia i profilaktyka kokcydiozy kur

Iwona Pijarska-Bińkowska

32.

Skrzydlaty przyjaciel - chów i hodowla sokoła wędrownego (Falco peregrinus), cz. III

Karolina Boruc, Monika Łukasiewicz, Agnieszka Wnuk, Anna Siennicka

38.

Nowoczesne metody walki z kokcydiozą

Albert Nakielski

40.

Metody wstępnego odchowu indyków

Wojciech Grudzień

42.

Wpływ żywienia stad rodzicielskich brojlerów na przebieg inkubacji i jakość wylężonych piskląt

Krzysztof Chudzik, Maarten De Gussenn

44.

Po prostu Fair Play

47.

Pasze zmodyfikowane genetycznie (GMO) a reklama żywności pochodzenia zwierzęcego

Franciszek Brzóska

52.

Edukacja, informacja i … DOBROSTAN

Tomasz Szwaczkowski

57.

Strusie jajo - gigantyczny rarytas

Lidia Lewko

60.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

63.

Ruszyła rejestracja na Targi Agro - Power Mazury

64.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

68

Notowania

 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma