Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2013
Spis treści
2.
Mikroelementy w diecie drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
6.
System chowu i utrzymania a wyniki produkcyjne oraz jakość jaj i mięsa ptaków użytkowych
Sebastian Nowaczewski
10.
Wpływ budowy histologicznej na wybrane wyróżniki jakości mięsa
Agnieszka Wnuk, Monika Łukasiewicz, Natalia Mroczek-Sosnowska, Agata Gondek
14.
Wpływ żywienia drobiu na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
16.
Metody wykrywania parwowirusów izolowanych od ptaków
Karolina Tarasiuk
20.
Technologia a zdrowotność stada
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
23.
Granica wolności prowadzenia hodowli zwierząt w kontekście przepisów prawnych chroniących środowisko, cz. II
Adam Kuźma
27.
Terapia i profilaktyka kokcydiozy kur
Iwona Pijarska-Bińkowska
32.
Skrzydlaty przyjaciel - chów i hodowla sokoła wędrownego (Falco peregrinus), cz. III
Karolina Boruc, Monika Łukasiewicz, Agnieszka Wnuk, Anna Siennicka
38.
Nowoczesne metody walki z kokcydiozą
Albert Nakielski
40.
Metody wstępnego odchowu indyków
Wojciech Grudzień
42.
Wpływ żywienia stad rodzicielskich brojlerów na przebieg inkubacji i jakość wylężonych piskląt
Krzysztof Chudzik, Maarten De Gussenn
44.
Po prostu Fair Play
47.
Pasze zmodyfikowane genetycznie (GMO) a reklama żywności pochodzenia zwierzęcego
Franciszek Brzóska
52.
Edukacja, informacja i … DOBROSTAN
Tomasz Szwaczkowski
57.
Strusie jajo - gigantyczny rarytas
Lidia Lewko
60.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
63.
Ruszyła rejestracja na Targi Agro - Power Mazury
64.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
68
Notowania