Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2013

Kup teraz

Spis treści


Spis treści

 

2.

Konsumpcja jaj na równi pochyłej

Krystyna Świetlik

8.

Nowe perspektywy genetycznego doskonalenia drobiu

Anna Wolc, Jack Dekkers, Tomasz Szwaczkowski

12.

Etyka i moralność, a wielkość obsady kurcząt brojlerów

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

16.

Zapłodnienie - najważniejsza cecha linii męskiej, cz. II

Alina Rachwał

22.

Obniżony poziom hałasu w kurniku to jeden z licznych czynników, wpływających na poprawę dobrostanu ptaków

Katarzyna Jankowska

27.

Rola zakwaszaczy w profilaktyce chorób przewodu pokarmowego kurcząt brojlerów

Krzysztof Lipiński

32.

Ferma referencyjna - platforma wymiany wiedzy dla branży brojlera kurzego. Nowy projekt De Heus

34.

Zjazd Generalny EPEXA

Maciej Kolańczyk

36.

Ból w hodowli drobiu - realne zagrożenie wyniku produkcyjnego

Albert Nakielski

40.

Wpływ technologii na sposób wykończenia budynku

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

47.

Na dobry początek - WellCome

48.

XVII Sympozjum Drobiarskie

50.

Skrzydlaty przyjaciel - chów i hodowla sokoła wędrownego (Falco peregrinus), cz. II

Karolina Boruc, Monika Łukasiewicz, Agnieszka Wnuk,

Anna Siennicka

52.

Aktualne problemy w patologii drobiu, ze szczególnym uwzględnieniem lekooporności drobnoustrojów

54.

Sympozjum WPSA - program

57.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

60.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

64.

Notowania


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma