Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2013

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Skorupa jaj - fenomen architektury

Danuta Szczerbińska, Krystyna Romaniszyn

7.

Makroelementy w diecie drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

10.

O świetle w chowie drobiu w aspekcie produkcyjnym

Sebastian Nowaczewski

14.

Doroczne walne zebranie PO WPSA

Stanisław Wężyk

16.

HYDROTONIC... i nie straszny nam upał

18.

Mięso drobiowe z certyfikatem QAFP zadowoli polskiego konsumenta!

Czesław Brzozowski

26.

Śladami udomowienia kury

Katarzyna Połtowicz

32.

Ceny żywca i mięsa drobiowego w latach 2012-2013

Krystyna Świetlik

38.

Pasożyty zewnętrzne kur i gołębi, cz. II


Konstanty Romaniuk

43


Znaczenie preparatów mineralno-ziołowych w utrzymaniu i przywracaniu równowagi w gospodarce wodno-elektrolitowej organizmu zwierząt

Henryk Różański, Waldemar Drymel, Paweł Ciżyński

47.

Bioasekuracja ferm głównym elementem utrzymania zdrowotności stad kurcząt, cz. II

Ireneusz Stachowiak, Monika Michalczuk, Krzysztof Damaziak

51.

Warunki dopuszczalności stosowania reklamy porównawczej

Adam Kuźma

55.

150-lecie Bayer: sukces dzięki innowacjom

57.

Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. XI

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

62.

BioPoint? Znam i korzystam!

Łukasz Pączkowski

64.

A może tak gęsie jajeczko...?

Lidia Lewko

66.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

68.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

72.

Notowania

 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma