Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2013
Spis treści
Spis treści
2.
Skorupa jaj - fenomen architektury
Danuta Szczerbińska, Krystyna Romaniszyn
7.
Makroelementy w diecie drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
10.
O świetle w chowie drobiu w aspekcie produkcyjnym
Sebastian Nowaczewski
14.
Doroczne walne zebranie PO WPSA
Stanisław Wężyk
16.
HYDROTONIC... i nie straszny nam upał
18.
Mięso drobiowe z certyfikatem QAFP zadowoli polskiego konsumenta!
Czesław Brzozowski
26.
Śladami udomowienia kury
Katarzyna Połtowicz
32.
Ceny żywca i mięsa drobiowego w latach 2012-2013
Krystyna Świetlik
38.
Pasożyty zewnętrzne kur i gołębi, cz. II
Konstanty Romaniuk
43
Znaczenie preparatów mineralno-ziołowych w utrzymaniu i przywracaniu równowagi w gospodarce wodno-elektrolitowej organizmu zwierząt
Henryk Różański, Waldemar Drymel, Paweł Ciżyński
47.
Bioasekuracja ferm głównym elementem utrzymania zdrowotności stad kurcząt, cz. II
Ireneusz Stachowiak, Monika Michalczuk, Krzysztof Damaziak
51.
Warunki dopuszczalności stosowania reklamy porównawczej
Adam Kuźma
55.
150-lecie Bayer: sukces dzięki innowacjom
57.
Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. XI
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
62.
BioPoint? Znam i korzystam!
Łukasz Pączkowski
64.
A może tak gęsie jajeczko...?
Lidia Lewko
66.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
68.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
72.
Notowania