Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2013

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Od branżowego laboratorium badawczego do COBRD w Poznaniu, cz. IIIc

Tadeusz Grabowski

8.

Produkcja indyków w Polsce w 2012 r.

Marian Biegański

12.

Zastosowanie niekonwencjonalnych komponentów paszowych w żywieniu drobiu

Bogusława Pyka, Elżbieta Kopczyńska

15.

Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów, a opłacalność ich produkcji, cz. XIII

Alina Rachwał

19.

Sytuacja branży drobiarskiej po wprowadzeniu unijnej Dyrektywy dobrostanowej dla kur nieśnych (2012) i kurcząt brojlerów (2007)

Stanisław Wężyk

23.

Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-3 oraz ich wpływ na zdrowie człowieka. Wzbogacanie jaj w kwasy omega-3

Bożena Króliczewska

26.

Prof. dr hab. Tadeusz Straszewski (1923-2000)

Ewa Gornowicz

29.

Dobrostan i behawioryzm

Henryka Grażyna Korytkowska

32.

Kur siwy (Gallus sonneratii)

Tomasz Doroń

36.

Wybór odpowiedniego silosu do kurnika

Wojciech Grudzień

39.

Mykoplazmozy - znaczenie diagnostyki zakażeń w kontekście doboru skutecznej profilaktyki

Krzysztof Chudzik

42.

Zioła - naturalny antybiotyk przeciwko kokcydiozie

Daniel Hering

44.

Prozdrowotna modyfikacja produktów drobiarskich jako przykład wykorzystania innowacyjnych rozwiązań w produkcji zwierzęcej

Paweł Konieczka

47.

Problem much w kurnikach, powracający jak bumerang

Katarzyna Jankowska

53.

HACCP - system zapobiegania zwalczaniu i rozprzestrzenianiu się ptaszyńca kurzego w kurnikach

Stanisław Ignatowicz

58.

In memoriam

Alina Wieliczko

60.

Listy

62.

Dobra pasza i dbałość o zdrowie kurcząt dają wysoką skuteczność produkcji

Tomasz Kodłubański

64.

Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. IX

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

67.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

68.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

72.

Notowania


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma