Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2013

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Przyczyny śmiertelności piskląt brojlerów w początkowym okresie odchowu

Rafał Kędzia, Marcin W. Lis

8.

Obsada ptaków jako istotny czynnik determinujący produkcyjność

Sebastian Nowaczewski

14.

Grzyby w żywieniu drobiu

Bogusława Pyka, Elżbieta Kopczyńska

18.

Nicienie kaczek, cz. II

Konstanty Romaniuk

25.

Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów, a opłacalność ich produkcji, cz. XII

Alina Rachwał

30.

XXVI Kongres FEFAC w Krakowie

32.

Ozon, jego właściwości i możliwości zastosowania w zabiegach dezodoryzacji i dezynfekcji pomieszczeń inwentarskich i nie tylko

Stanisław Ignatowicz

36.

Mokra ściółka na fermie indyków

Andrzej Konarkowski

40.

Wciąż mało wiemy o żywieniu aminokwasowym kaczek

44.

Klinika pierwszego przypadku zespołu anomalii wierzchołka skorupy jaja (Egg Apical Abnormality - EAA) rozpoznanego w Polsce

Piotr Szeleszczuk, Szymon Kaczmarek, Beata Dolka, Joanna Nerc

49.

Znaczący wpływ wapnia na jakość skorupy jaja

Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

52.

O pisankach i nie tylko...

Lidia Lewko

56.

Odporność w stadzie wskaźnikiem dla producenta

Katarzyna Jankowska

60.

ACIDOMATRIX™ DS. Skuteczne i efektywne rozwiązanie żywieniowe dla kurcząt brojlerów

Stanislaw Budnik, Marc Decoux, Miroslaw Julkowski

64.

Dziedziczenie gospodarstwa rolnego, cz.II

Adam Kuźma

68.

Kupujesz - zyskujesz - oszczędzasz!

Łukasz Pączkowski

69.

Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. VIII

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

72.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

73.

Jakość ściółki a sposób żywienia

Wojciech Grudzień

76.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

80.

Notowania cen skupu kurczaka


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma