Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2013
Spis treści
Spis treści
2.
Przyczyny śmiertelności piskląt brojlerów w początkowym okresie odchowu
Rafał Kędzia, Marcin W. Lis
8.
Obsada ptaków jako istotny czynnik determinujący produkcyjność
Sebastian Nowaczewski
14.
Grzyby w żywieniu drobiu
Bogusława Pyka, Elżbieta Kopczyńska
18.
Nicienie kaczek, cz. II
Konstanty Romaniuk
25.
Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów, a opłacalność ich produkcji, cz. XII
Alina Rachwał
30.
XXVI Kongres FEFAC w Krakowie
32.
Ozon, jego właściwości i możliwości zastosowania w zabiegach dezodoryzacji i dezynfekcji pomieszczeń inwentarskich i nie tylko
Stanisław Ignatowicz
36.
Mokra ściółka na fermie indyków
Andrzej Konarkowski
40.
Wciąż mało wiemy o żywieniu aminokwasowym kaczek
44.
Klinika pierwszego przypadku zespołu anomalii wierzchołka skorupy jaja (Egg Apical Abnormality - EAA) rozpoznanego w Polsce
Piotr Szeleszczuk, Szymon Kaczmarek, Beata Dolka, Joanna Nerc
49.
Znaczący wpływ wapnia na jakość skorupy jaja
Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
52.
O pisankach i nie tylko...
Lidia Lewko
56.
Odporność w stadzie wskaźnikiem dla producenta
Katarzyna Jankowska
60.
ACIDOMATRIX™ DS. Skuteczne i efektywne rozwiązanie żywieniowe dla kurcząt brojlerów
Stanislaw Budnik, Marc Decoux, Miroslaw Julkowski
64.
Dziedziczenie gospodarstwa rolnego, cz.II
Adam Kuźma
68.
Kupujesz - zyskujesz - oszczędzasz!
Łukasz Pączkowski
69.
Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. VIII
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
72.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
73.
Jakość ściółki a sposób żywienia
Wojciech Grudzień
76.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
80.
Notowania cen skupu kurczaka