Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2013

Kup teraz

Spis treści


Spis treści

2.

Przydatność ekstraktów ziołowych w prewencji kokcydiozy kurcząt brojlerów

Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz

6.

Unikalne właściwości nanocząstek srebra

Natalia Mroczek-Sosnowska, Sławomir Jaworski, Anna Siennicka, Agata Gondek

10.

Wawrzyn szlachetny i imbir lekarski w żywieniu drobiu

Sebastian Nowaczewski

14.

Od branżowego laboratorium badawczego do COBRD w Poznaniu, cz. IIIb

Tadeusz Grabowski

18.

Pasze „szyte na miarę” indywidualnych potrzeb, cz. II

Michał Szafryna

20.

Nicienie kaczek, cz. I

Konstanty Romaniuk

24.

ZWD Malec - lider innowacyjności

26.

Transport produktów witaminowych i ziołowych w warunkach zimowych

Michał Jankowski

28.

Znaczenie starych ras zwierząt w rolnictwie ekologicznym

Ewa Gornowicz

31

Temperatura w pomieszczeniach a mechanizmy termoregulacyjne u drobiu

Bożena Króliczewska, Ewa Popiela-Pleban

36.

Spopielania na miejscu - Masterburn

38.

Witaminy w dietach drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

42.

Dziedziczenie gospodarstwa rolnego

Adam Kuźma

46.

Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. VII

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

51.

Listy od Czytelników

54.

Małe jest... pyszne!

Lidia Lewko

56.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

60.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

64.

Notowania

 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma