Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2013
Spis treści
Spis treści
2.
Przydatność ekstraktów ziołowych w prewencji kokcydiozy kurcząt brojlerów
Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz
6.
Unikalne właściwości nanocząstek srebra
Natalia Mroczek-Sosnowska, Sławomir Jaworski, Anna Siennicka, Agata Gondek
10.
Wawrzyn szlachetny i imbir lekarski w żywieniu drobiu
Sebastian Nowaczewski
14.
Od branżowego laboratorium badawczego do COBRD w Poznaniu, cz. IIIb
Tadeusz Grabowski
18.
Pasze „szyte na miarę” indywidualnych potrzeb, cz. II
Michał Szafryna
20.
Nicienie kaczek, cz. I
Konstanty Romaniuk
24.
ZWD Malec - lider innowacyjności
26.
Transport produktów witaminowych i ziołowych w warunkach zimowych
Michał Jankowski
28.
Znaczenie starych ras zwierząt w rolnictwie ekologicznym
Ewa Gornowicz
31
Temperatura w pomieszczeniach a mechanizmy termoregulacyjne u drobiu
Bożena Króliczewska, Ewa Popiela-Pleban
36.
Spopielania na miejscu - Masterburn
38.
Witaminy w dietach drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
42.
Dziedziczenie gospodarstwa rolnego
Adam Kuźma
46.
Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. VII
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
51.
Listy od Czytelników
54.
Małe jest... pyszne!
Lidia Lewko
56.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
60.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
64.
Notowania