Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2012

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Przydomowy chów kur może być opłacalny

Helena Kontecka

6.

Wysoka temperatura niebezpieczna dla ptaków

Eugeniusz Herbut

8.

DANHATCH A/S nowym właścicielem HAMA PLUS S.A.

Paweł Rembacz, Łukasz Szyło, Marcin Bartkowiak, Thomas Holm Jensen

10.

Rynek drobiu w okresie transformacji systemowej w Polsce - wybrane elementy, cz. II

Krystyna Świetlik

14.

Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów a opłacalność ich produkcji, cz. VII

Alina Rachwał

20.

Praktyczne aspekty wywożenia obornika i transportu słomy

Wojciech Grudzień

22.

Coccilin sprawdzone w terenie

Agata Andrzejewska - Zasiadczyk, Daniel Hering

25.

Od branżowego laboratorium badawczego do Centralnego Ośrodka Badwczo-Rozwojowego Drobiarstwa w Poznaniu, cz. I

Tadeusz Grabowski

30.

Stulecie Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

36.

ZWD Malec - lider innowacyjności

38.

Elektroniczny system ważenia drobiu podczas chowu - sposób na zarządzanie fermą

Andrzej Zagórski, Krzysztof Gutkowski

40.

W Polsce ciągle mamy bardzo dobry materiał rodzicielski

Tomasz Kodłubański

44.

Wentylacja energooszczędna dla drobiu. Oszczędza energię i przyczynia się do lepszej wydajności produkcji

50.

Z WIPASZ-em po BMW!!!

51.

Dzierżawa przedsiębiorstwa drobiarskiego

Adam Kuźma

54.

Sympozjum WPSA

58.

Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. I

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

61.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma