Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2012
Spis treści
Spis treści
2.
Przydomowy chów kur może być opłacalny
Helena Kontecka
6.
Wysoka temperatura niebezpieczna dla ptaków
Eugeniusz Herbut
8.
DANHATCH A/S nowym właścicielem HAMA PLUS S.A.
Paweł Rembacz, Łukasz Szyło, Marcin Bartkowiak, Thomas Holm Jensen
10.
Rynek drobiu w okresie transformacji systemowej w Polsce - wybrane elementy, cz. II
Krystyna Świetlik
14.
Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów a opłacalność ich produkcji, cz. VII
Alina Rachwał
20.
Praktyczne aspekty wywożenia obornika i transportu słomy
Wojciech Grudzień
22.
Coccilin sprawdzone w terenie
Agata Andrzejewska - Zasiadczyk, Daniel Hering
25.
Od branżowego laboratorium badawczego do Centralnego Ośrodka Badwczo-Rozwojowego Drobiarstwa w Poznaniu, cz. I
Tadeusz Grabowski
30.
Stulecie Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
36.
ZWD Malec - lider innowacyjności
38.
Elektroniczny system ważenia drobiu podczas chowu - sposób na zarządzanie fermą
Andrzej Zagórski, Krzysztof Gutkowski
40.
W Polsce ciągle mamy bardzo dobry materiał rodzicielski
Tomasz Kodłubański
44.
Wentylacja energooszczędna dla drobiu. Oszczędza energię i przyczynia się do lepszej wydajności produkcji
50.
Z WIPASZ-em po BMW!!!
51.
Dzierżawa przedsiębiorstwa drobiarskiego
Adam Kuźma
54.
Sympozjum WPSA
58.
Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. I
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
61.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska