Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2010
Spis treści
Spis treści
2.
Chimery ptasie tworzenie i wykorzystanie
Agata Rudolf
4.
Wpływ twardości krajowych odmian ziarna pszenicy na ich wartość pokarmową
Maciej Bochenek, Andrzej Rutkowski
8.
Nowoczesne modelowanie środowiska układu pokarmowego drobiu w aspekcie zdrowotnym i produkcyjnym, cz. IVa
Tomasz Jerzy Wertelecki
12.
Wolnowybiegowy chów kur nieśnych to niekoniecznie chów ekologiczny
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
16.
Wykorzystanie internetu do zwiększenia sprzedaży w małych
i średnich przedsiębiorstwach branży drobiarskiej, cz. I
Jakub Pawlak
19.
Rynkowe determinanty krajowego popytu na drób w 2009 roku
Krystyna Świetlik
24.
Układ oddechowy wybrane substancje korzystnie wpływające
na czynność układu oddechowego
26.
Jajeczko częściowo nieświeże, ... czyli o genetycznym
uwarunkowaniu zapachu jaj
Arkadiusz Wojciechowski, Tomasz Szwaczkowski
28.
Preparaty ziołowe w profilaktyce zespołu zaburzonego wchłaniania i marskości wątroby u zwierząt, cz. II
Henryk Różański, Waldemar Drymel
32.
„ModernHatch’’ Sztuder & Wocka Sp. z o.o. informacja
34.
Nauka praktyce. Efektywność żywienia gęsi owsianych
mieszankami paszowymi firmy Ekoplon S.A.
Ryszard Michalczyk, Halina Bielińska
36.
Brojlerom lepiej producentom gorzej
Stanisław Wężyk
40.
Naprzeciw wyzwaniom w przemyśle paszowym.
Maximum jakości i produkcyjności
42.
Reasumpcja Rynek Drobiu i Jaj
44.
Aviagen EPI Seminarium Techniczne
46.
Ergo unde veniebas Gallus?, cz. I
Monika Łukasiewicz
52.
Indyczy biznes
55.
Polfamixy grwarancją zdrowia i kondycji
56.
XIV Sympozjum Drobiarskie
60.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
64.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders