Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2010

Kup teraz

Spis treści


Spis treści

2.

Chimery ptasie ­ tworzenie i wykorzystanie

Agata Rudolf

4.

Wpływ twardości krajowych odmian ziarna pszenicy na ich wartość pokarmową

Maciej Bochenek, Andrzej Rutkowski

8.

Nowoczesne modelowanie środowiska układu pokarmowego drobiu w aspekcie zdrowotnym i produkcyjnym, cz. IVa

Tomasz Jerzy Wertelecki

12.

Wolnowybiegowy chów kur nieśnych to niekoniecznie chów ekologiczny

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

16.

Wykorzystanie internetu do zwiększenia sprzedaży w małych

i średnich przedsiębiorstwach branży drobiarskiej, cz. I

Jakub Pawlak

19.

Rynkowe determinanty krajowego popytu na drób w 2009 roku

Krystyna Świetlik

24.

Układ oddechowy ­ wybrane substancje korzystnie wpływające

na czynność układu oddechowego

26.

Jajeczko częściowo nieświeże, ... czyli o genetycznym

uwarunkowaniu zapachu jaj

Arkadiusz Wojciechowski, Tomasz Szwaczkowski

28.

Preparaty ziołowe w profilaktyce zespołu zaburzonego wchłaniania i marskości wątroby u zwierząt, cz. II

Henryk Różański, Waldemar Drymel

32.

„ModernHatch’’ Sztuder & Wocka Sp. z o.o. ­ informacja

34.

Nauka ­ praktyce. Efektywność żywienia gęsi owsianych

mieszankami paszowymi firmy Ekoplon S.A.

Ryszard Michalczyk, Halina Bielińska

36.

Brojlerom lepiej ­ producentom gorzej

Stanisław Wężyk

40.

Naprzeciw wyzwaniom w przemyśle paszowym.

Maximum jakości i produkcyjności

42.

Reasumpcja ­ Rynek Drobiu i Jaj

44.

Aviagen EPI ­ Seminarium Techniczne

46.

Ergo unde veniebas Gallus?, cz. I

Monika Łukasiewicz

52.

Indyczy biznes

55.

Polfamixy grwarancją zdrowia i kondycji

56.

XIV Sympozjum Drobiarskie

60.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

64.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego

Elżbieta Anders


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma