Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2012

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów a opłacalność ich produkcji, cz. V

Alina Rachwał

8.

Warunki zoohigieniczne w gołębnikach a dobrostan utrzymywanych w nich ptaków, cz. III

Bartosz J. Tochowicz, Marcin W. Lis

10.

Przechowywanie chłodnicze mięsa i przetworów drobiowych, cz.II

Lucjan Krala, Jacek Kijowski

14.

Udział „Polskiego Drobiarstwa” w przemianach urządzeń i technologii chowu drobiu

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

20.

Quatro synergii - Acid PlaTan Liquid™

Tomasz Wertelecki

24.

Wpływ postępowania przedubojowego na wskaźniki stresu oraz jakość mięsa kurcząt rzeźnych

Joanna Doktor

28.

GARLIX - więcej za mniej

30.

Fundusze promocji produktów rolno -spożywczych - regulacje prawne

Adam Kuźma

33.

Czynniki, limitujące prawidłowy odchów piskląt niosek jaj konsumpcyjnych, cz. I

Michał Szafryna

36.

Raz jeszcze o lizozymie - białko do zadań specjalnych, cz. I

Lidia Lewko

40.

Novogen to innowacja i nowoczesność

42.

Produkcja brojlerów coraz trudniejsza

Tomasz Kodłubański

44.

COBRD - wielka, młodzieńcza przygoda

Maciej Kolańczyk

49.

Biologia, występowanie i zwyczaje szczura wędrownego (Rattus norvegicus)

Konstanty Romaniuk

54.

Zarządzanie stresem cieplnym u ptaków

Marek Wiśniewski

57.

Substancje „pozornie niewinne”, jednak w przypadku ich zwiększonej koncentracji, zagrażające zdrowiu ptaków hodowanych na fermach

Katarzyna Jankowska

60.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

63.

Listy od Czytelników

65.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma