Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2011

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Amatorski chów bażantów gatunków wysokogórskich, cz.I

Monika Łukasiewicz, Jacek Jędrzejewski, Anna Siennicka

6.

Urządzenia do dezynfekowania skorup jaj spożywczych promieniowaniem ultrafioletowym (UVC)

Przemysław Marek

10.

Gęsie pióro

Jakub Badowski

14.

Adiustacja stosunku elektrolitów w paszy w warunkach fermowych

Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz

16.

Era genomowa a hodowla drobiu

Tomasz Szwaczkowski

18.

Diagnostyka choroby Derzsyego

Wojciech Kozdruń

22.

Wykorzystanie probiotyków w chowie drobiu

Stanisław Wężyk

26.

Rola witamin podczas rozwoju prenatalnego ptaków

Karolina B. Głodek, Marcin W. Lis

30.

Core - program żywienia brojlerów sprawdzony przez europejskich hodowców obecny również na polskim rynku

32.

Najmniejszy gatunek drobiu - przepiórka

Henryka Grażyna Korytkowska

36.

Nadchodzą poważne problemy z zapewnieniem bezpieczeństwa paszowego dla drobiu w Polsce - jak można się bronić?

Paweł Konieczka

38.

Czynniki wpływające na efektywność chowu drobiu, cz. II

Katarzyna Jankowska

40.

Jakość mięsa drobiowego z produkcji ekologicznej

Ewa Gornowicz

45.

Idexx’s Avian Serology Speaker Tour - Polska 2011

47.

Internet - skuteczne narzędzie sukcesu przedsiębiorstwa drobiarskiego, (cz. II)

Jakub Pawlak

50.

Opodatkowanie działalności rolniczej. Działy specjalne produkcji rolnej

Adam Kuźma

52.

20 lat SLW BIOLAB

Weronika Świerzewska

55.

Gryzonie - nieproszeni goście na fermach drobiu

Katarzyna Jankowska

59.

Dyskusja HAMA PLUS S.A. oraz DANHATCH A/S o polskim rynku drobiu

60.

Syndrom nagłej śmierci kurcząt brojlerów, cz. II

Andrzej Konarkowski

62.

Reasumpcja

64.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

67.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżebieta Anders


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma