Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2011

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

 

2.

Zwiększanie efektywności hodowli kur mięsnych, cz. I

Alina Rachwał

6.

Nadzór sanitarno – weterynaryjny w rzeźni drobiu, cz. II

Mirosław Netczuk, Mirosław Michalski

9.

Kryteria oceny przydatności poideł dla kur

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

12.

Zastosowanie preparatu Bonen® w stadach kurcząt brojlerów mających trudności lokomocyjne

Piotr Bugajak

15.

Ocena możliwości i opłacalności wykorzystania odpadów z fermy drobiu do produkcji biogazu

Paweł Konieczka

18.

Nie tylko kości - rola witaminy D3 oraz skutki jej niedoboru

Agata Andrzejewska

20.

Kastrowanie kur (kapłonienie) w opisie mgr nauk weterynaryjnych Jakuba HenrykaLewandowskiego (1858)

Konstanty Romaniuk

22.

Czy z naszymi produktami żywnościowymi jest już gorzej niż u WILKA BARNABY?

Maciej Pawlak

26.

Nowoczesna suplementacja pasz dla stad reprodukcyjnych drobiu, czyli trio Tuna-Vitu

Tomasz Wertelecki

31.

Nieco inne spojrzenie na cholesterol w jajach

Sebastian Nowaczewski

34.

Pasza - kupić, czy zrobić samemu…?

Wojciech Grudzień

37.

Wybrane pasożyty wewnętrzne kur

Anna Jankowska, Ewa Popiela

42.

Standardy handlowe UNECE w międzynarodowym obrocie jaj spożywczych i produktów z jaj

Elżbieta Anders

45.

Chociaż niewielkie, to różnice są

Andrzej Konarkowski

48.

Produkcja indyków w Polsce w 2010 r.

Marian Biegański

52.

IX Międzynarodowy Trouw Futsal AGRO CUP 2011

54.

Udział parwowirusów w enteropatiach u drobiu

Katarzyna Domańska-Blicharz, Zenon Minta

56.

20 lat marki MBD

Antonín Bartoš

58.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego

Elżbieta Anders

61.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma