Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2010
Spis treści
Spis treści
2.
Wykorzystanie surowca jajczarskiego do produkcji nutraceutyków i preparatów biomedycznych, cz. I
Tadeusz Trziszka, Zbigniew Dobrzański
6.
Konsolidacja produkcji jaj w UE
Stanisław Wężyk
10.
Jakie metody chowu kur są podstawą do stemplowania kodu
producenta jaj spożywczych
Elżbieta Anders
14.
Zużycie paszy i wskaźnik wykorzystania paszy w produkcji drobiarskiej
Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz
16.
Zwalczanie szkodliwych gryzoni metodami chemicznymi, cz II.
Formy użytkowe rodentycydów i sposoby ich rozmieszczania
Stanisław Ignatowicz
22.
Higiena wody i pojenia drobiu
Ewa Popiela, Wojciech Gbiorczyk
26.
Mikotoksykoza aflatoksynowa ptaków
Maciej Gajęcki
34.
Praktyczne aspekty stymulacji tempa wzrostu ptaków rzeźnych, cz. I
Michał Jankowski, Agata Andrzejewska
37.
Gęś owsiana
Jakub Badowski
42.
Izolowanie budynków drobiarskich
Jakub Maćkowiak, Przemysław Marek, Andrzej Rakowski
47.
System automatycznego ważenia drobiu realizacja praktyczna
Andrzej Zagórski
50.
Drobiarstwo wielkopolskie w XX wieku, cz. II. Okres od 1945 do 1970 roku
Helena Kontecka
53.
Nowoczesne modelowanie środowiska układu pokarmowego drobiu w aspekcie zdrowotnym i produkcyjnym, cz. I. Podstawowe informacje o strukturze i funkcjach układu pokarmowego u drobiu
Tomasz Jerzy Wertelecki
56.
Badanie i ocena stanu mikrobiologicznego pasz przemysłowych
dla drobiu, cz. I
Krzysztof Kwiatek
60.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
64.
Listy od Czytelników
66.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders
68.
Futsal w markowym wydaniu