Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2010
Spis treści
Spis treści
2.
|
Czynniki wpływające na równowagę elektrolitów w paszy dla brojlerów
Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz |
6.
|
Co nieco o witaminach grupy B, cz. II
Katarzyna Witkiewicz |
10.
|
Jakość paszy a zdrowotność wylęganych piskląt, cz. V
Alina Rachwał |
15.
|
Drobiarstwo wielkopolskie w XX wieku, cz. I okres do 1939 roku
Helena Kontecka |
19.
|
Skorupa jaja wyzwanie dla producentów
Agata Czapla, Michał Gagucki |
22.
|
Zasady funkcjonowania wentylacji w budynkach dla drobiu, cz. II
Anna Wójcik |
28.
|
Innowacje w wylęgarni
|
30.
|
Badania porównawcze cech organoleptycznych mięsa pięciu
populacji zachowawczych kaczek Lidia Lewko, Ewa Gornowicz, Grzegorz Szukalski |
34.
|
Dlaczego warto zainwestować w system automatycznego ważenia drobiu?
Andrzej Zagórski |
36.
|
Zawartość białka w paszy ma wpływ na masę mięśnia piersiowego u indyków
Andrzej Konarkowski |
38.
|
TIMSEN zmienia koncepcję eliminacji patogenów
|
40.
|
Ptasie „Eldorado” w Łebie nad Bałtykiem
Sebastian Nowaczewski |
44.
|
Woliera: Alternatywne systemy dla kur niosek stad towarowych
Marcin Lebok |
48.
|
Produkcja indyków w Polsce w 2009 r.
Marian Biegański |
52.
|
Zwalczanie szkodliwych gryzoni metodami chemicznymi, cz. I.Rodentycydy
Stanisław Ignatowicz |
56.
|
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska |
60.
|
Listy od Czytelników
|
63.
|
Europejska Trasa Wykładowa firmy Alltech „Odrodzenie w 2010”
|
64.
|
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders |
66.
|
Ferma Świń i Drobiu 2010 już za nami
|