Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2009

Kup teraz

Spis treści


Spis treści

2.

Hodowla zarodków ptasich w skorupach zastępczych

Agata Rudolf, Marcin Lis

6.

Stosowanie prebiotycznych fruktanów w żywieniu drobiu

Sylwester Świątkiewicz, Jerzy Koreleski

12.

Dylematy rozwoju drobiarstwa w warunkach unijnej polityki zrównoważonego rozwoju rolnictwa

Zofia Sokołowicz, Józefa Krawczyk

16.

Mikotoksykoza deoksyniwalenolowa ptaków

Maciej Gajęcki

22.

Rozważania nad możliwością zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym stosowanym w produkcji, w przetwórstwie drobiarskim poprzez wdrożenie systemu HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).

Ogólna charakterystyka HACCP, cz. II

Henryk Maciołek, Dorota Łukomska

28.

Problem stresu w drobiarstwie, cz. V

Alina Rachwał

34.

Rola żywienia w profilaktyce salmonelloz u drobiu, cz. III

Krzysztof Lipiński

40.

ALLIVET ­ wpływ czosnku na odporność u drobiu

Krystian Korzewski

42.

Dlaczego jest tyle wody w ściółce?

Andrzej Konarkowski

46.

Wykorzystanie poekstrakcyjnej śruty rzepakowej oraz makuchu rzepakowego w żywieniu kur nieśnych

Adam Wojciechowski

48.

Mechanizacja karmienia kur, cz. I ­ magazynowanie paszy

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

52.

Mokra ściółka to mniejsze zyski ­ jak sobie z tym poradzić

Katarzyna Sartowska

54.

Ektopasożyty drobiu, cz. II

Katarzyna Jankowska

59.

SOMMER ­ artykuł promocyjny

60.

Krajowa Rada Drobiarstwa ­ Izba Gospodarcza

Leszek Kawski

64.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

66.

Co z tą polską hodowlą drobiu?

Stanisław Wężyk

68.

Czytelnicy listy piszą...

70.

Biblioteka Polskiego Drobiarstwa

72.

Ptaki ozdobne atrakcją agroturystyczną, cz. III

Sebastian Nowaczewski


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma