Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2009

Kup teraz

Spis treści


Spis treści

 

2.

Problem stresu w drobiarstwie, cz. IV

Alina Rachwał

6.

Wymogi higieny i bezpieczeństwa w produkcji i obrocie jaj spożywczych

Elżbieta Anders

8.

Mikotoksykozy ­ aflatoksykoza

Zdzisław Gliński, Dorota Luft­Deptuła

12.

Rola żywienia w profilaktyce salmonelloz u drobiu, cz. II

Krzysztof Lipiński

16.

Uszkodzenia jaj w klatkowych systemach chowu

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

20.

Ptaki ozdobne atrakcją agroturystyczną, cz. II

Sebastian Nowaczewski

26.

Wrocław stolicą lekarzy weterynarii specjalistów chorób drobiu

31.

Konsumpcja drobiu w 2008 roku

Krystyna Świetlik

34.

Ektopasożyty drobiu, cz. I

Katarzyna Jankowska

37.

Forum Indycze w Olsztynie

39.

Nagroda Marszałka Województwa Wielkopolskiego

„i ­ Wielkopolska ­ Innowacyjni dla Wielkopolski”

w kategorii Mikro Przyszłość dla VET ­ LAB BRUDZEW

41.

Szkolenie pracowników firmy EKOPLON w Kołudzie Wielkiej

42.

Rozważania nad możliwością zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym stosowanym w produkcji, w przetwórstwie drobiarskim poprzez wdrożenie systemu HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), cz. I

Henryk Maciołek, Dorota Łukomska

46.

XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA

48.

Wielkie otwarcie w Trouw Nutrition Polska

50.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

54.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego

Elżbieta Anders


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma