Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2009
Spis treści
Spis treści
2.
Problem stresu w drobiarstwie, cz. IV
Alina Rachwał
6.
Wymogi higieny i bezpieczeństwa w produkcji i obrocie jaj spożywczych
Elżbieta Anders
8.
Mikotoksykozy aflatoksykoza
Zdzisław Gliński, Dorota LuftDeptuła
12.
Rola żywienia w profilaktyce salmonelloz u drobiu, cz. II
Krzysztof Lipiński
16.
Uszkodzenia jaj w klatkowych systemach chowu
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
20.
Ptaki ozdobne atrakcją agroturystyczną, cz. II
Sebastian Nowaczewski
26.
Wrocław stolicą lekarzy weterynarii specjalistów chorób drobiu
31.
Konsumpcja drobiu w 2008 roku
Krystyna Świetlik
34.
Ektopasożyty drobiu, cz. I
Katarzyna Jankowska
37.
Forum Indycze w Olsztynie
39.
Nagroda Marszałka Województwa Wielkopolskiego
„i Wielkopolska Innowacyjni dla Wielkopolski”
w kategorii Mikro Przyszłość dla VET LAB BRUDZEW
41.
Szkolenie pracowników firmy EKOPLON w Kołudzie Wielkiej
42.
Rozważania nad możliwością zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym stosowanym w produkcji, w przetwórstwie drobiarskim poprzez wdrożenie systemu HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), cz. I
Henryk Maciołek, Dorota Łukomska
46.
XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA
48.
Wielkie otwarcie w Trouw Nutrition Polska
50.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
54.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders