Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2009

Kup teraz

Spis treści


 

Spis treści

2.

Mapowanie genomu kaczki

Sebastian Mucha, Tomasz Szwaczkowski

6.

Makro i mikroekonomiczne uwarunkowania efektywności produkcji kurcząt brojlerów

Józefa Krawczyk, Zofia Sokołowicz

10.

Wpływ jakości młodych kurek na ich wyniki produkcyjne w okresie nieśności

Alina Rachwał

14.

Nowe enzymy w żywieniu drobiu

Krzysztof Lipiński

18.

Rola beztlenowców z rodzaju Clostridium w patologii drobiu

Karolina Koncicka­Świderska, Bartłomiej Tykałowski, Tomasz Stenzel, Andrzej Koncicki

22.

Wszoły ­ pasożyty drobiu

Jan Boczek

26.

Wartość paszowa ziarna kukurydzy oraz produktów ubocznych jego przerobu w żywieniu drobiu

Stefania Smulikowska

30.

Zmiany jakości jaj wylęgowych gęsi Białej Kołudzkiej® w ciągu sezonu nieśnego

Jakub Badowski

34.

Odporność związana z błonami śluzowymi a szczepienia

Paul Ebner

38.

Charakterystyka upierzenia bażanta zwyczajnego Phasianus colchicus

Emilia Mróz, Paweł Saczuk, Monika Stępińska

41.

Wiosenna wentylacja kurnika

Andrzej Konarkowski

44.

Jubileusz profesora dr h.c. Andrzeja Farugi

Jan Jankowski

47.

III Sesja naukowo-­techniczna firmy NOVUS EUROPE/NOVUS POLSKA. Spotkanie szkoleniowe dla producentów trzody chlewnej i drobiu

49.

Produkcja indyków w Polsce w 2008 r.

Marian Biegański

52.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego

Elżbieta Anders

55.

Rynek

58.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma