Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2016

Kup teraz

Spis treści

2.   Kaczka piżmowa - naukowe spojrzenie

Sebastian Nowaczewski

8.   Produkcja i ceny producentów mięsa oraz przetworów drobiowych w 2015 roku

Krystyna Świetlik

14. Ekstruzja jako metoda uszlachetniania roślin strączkowych

Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Marta Kubiś, Andrzej Rutkowski

19. Ocena twardości jaj

Grzegorz Torzyński

20. Gęsi lubelskie, kieleckie i podkarpackie

Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Mirosław Lisowski, Bartosz Grajewski

23. Zwiększanie skuteczności szczepionek poprzez zastosowanie synbiotyków

Wael Abdelrahman, Paweł Kędzia

26. Wykorzystanie nasion rzepaku i produktów ich przerobu w żywieniu drobiu, cz. III

Marcin Różewicz

31. Cynk w żywieniu drobiu, cz. I

Adam Mirowski

34. Hepatoprotekcja i hepatoregeneracja - kompleksowa ochrona wątroby

Wojciech Grudzień

36. Aktualne aspekty stosowania i wykrywania białka zwierzęcego

Joanna Brzozowska

38. Wybrane zagadnienia prowadzenia lęgów

Martyna Lasoń

41. Ocena jakości pszenicy i kukurydzy z ubiegłorocznych zbiorów

Olga Averkieva

44. Sterowanie mikroklimatem w budynkach inwentarskich dla drobiu

Przemysław Marek

49. DERGALL - skuteczność i bezpieczeństwo w zwalczaniu ptaszyńca

50. Cenna witamina D

Katarzyna Witkiewicz

56. Najnowsze badanie na brojlerach potwierdzają 100% skuteczność Hydroksy Analogu Metioniny w porównaniu do DL-Metioniny

Stanislaw Budnik, Matthew Colvin, Silvia Peris

60. Znaczenie ściółki w chowie drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

64. Kurniki z betonu komórkowego - dobra inwestycja

68. Zdrowie ptaków w powiązaniu z wyposażeniem budynków na fermie, cz. I

Katarzyna Jankowska

70. Hodowla, użytkowanie i walory mięsa gołębi ras mięsnych, cz. II

Marcin Różewicz, Karol Kaszperuk

75. Dlaczego brojlery podczas stresu cieplnego im więcej piją tym bardziej się odwadniają i jak temu zapobiec?

Andrzej Wróbel, Renata Olejniczak

78. Koniec obrotu nieruchomościami rolnymi?

Adam Kuźma

82. Znaczenie pierwszych 7 dni życia kaczek

Marcin Szukalski

84. Służebność przesyłu

Patrycja Amrozińska-Kasiak

87. Czubacze, cz. II

Tomasz Doroń

94. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

96  .Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie,stanowiska i wnioski

100. Notowania

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma