Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2014

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Pióra ptaków - od archeologii do biotechnologiiMaciej Pawlak

8.

Wpływ konstrukcji posadzki na temperaturę w podłożu ściółkowym brojlerniGrzegorz Nawalany, Wacław Bieda, Paweł Sokołowski14.

Tajniki Inspekcji WeterynaryjnejPatrycja Amrozińska17.

Żywieniowa strategia modulacji adaptacyjnego układu odpornościowego kurcząt brojlerówPaweł Konieczka20.

Mądry Polak przed szkodą - przygotowujemy ptaki na upałyHenryk Różański, Paulina Abramowicz, Waldemar Drymel, Paweł Ciżyński24.

Istotne znaczenie współczynnika wykorzystania paszy w produkcji drobiarskiejStanisław Wężyk, Ryszard Gilewski32.

Quantum Blue, jako narzędzie do maksymalnego wykorzystania fosforu fitynowego w paszach dla kurcząt brojlerówRob ten Doeschate, Maciej Bochenek34.

Analiza czynników wpływających na jakość jaj i wyniki reprodukcyjne przepiórek japońskich (Coturnix coturnix japonica) - cz. IISebastian Nowaczewski38.

Jak sobie radzić ze stresem cieplnym?Albert Nakielski40.

Pojęcie „zasadności wypowiedzenia” umowy o pracę zawartej na czas nieokreślony w świetle orzecznictwa sądówAdam Kuźma46.

Wybrane mikroelementy w wielkotowarowej produkcji drobiarskiej - selen, cynk, manganKatarzyna Bobusia, Andrzej Gaweł, Kamila Bobrek50.

Zamgławiacze - urządzenia przydatne do dezynsekcjiKatarzyna Jankowska54.

Rozmowa z Piotrem Paszkowskim współwłaścicielem H&P Wylęg i Hodowla Drobiu58.

Reasumpcja60.

VIV Europe - Utrecht 201461.

Ginąca kuropatwaMarcin Różewicz, Katarzyna Łagowska, Janusz Zbytek, Krystyna Jakubowska66.

Wodobrzusze u kurcząt brojlerów - etiologia, obraz kliniczny i zapobieganieKamila Bobrek, Katarzyna Bobusia, Andrzej Gaweł68.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz paszElżbieta Anders70.Z jajem dookoła świata - promocja nowego programu Nioska Fit!72.Zachowania godowe ptaków, cz. IIKarolina Wnęk, Monika Łukasiewicz76.Produkcja daje mi dużo satysfakcjiTomasz Kodłubański79.Międzynarodow miesięcznik drobiarski „World Poultry” trzydziestolatkiem80.Krajowa Izba Producentów Drobiu i PaszBarbara Ulatowska84.Notowania 

 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma