Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2012

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Biologia gatunku Batalion (Philomachus pugnax), cz.I

Monika Łukasiewicz, Karolina Wnęk

8.

ModernHatch Sztuder&Wocka …najważniejsze jest pisklę

10.

Odchów gęsi ras południowych w gospodarstwach ekologicznych

Ewa Gornowicz, Karol Węglarzy, Małgorzata Bereza

14.

Zapylenie powietrza w pomieszczeniach drobiarskich

Henryka Grażyna Korytkowska

16.

50 lat hodowli gęsi Białej Kołudzkiej®

Jakub Badowski

20.

Preparat czosnkowy - zrób to sam

Michał Jankowski

22.

Kilka słów o hodowli

Maciej Kolańczyk

26.

Ostrzeszowskie pasztety

Stanisław Wężyk, Bohdan Ogrodowski

28.

Formy zatrudnienia w działalności drobiarskiej

Adam Kuźma

34.

Suflidowo - sukces bierze się z pomysłów

37.

Dobre upierzenie wspomaga optymalizację wykorzystania energii

John Hardiman, Manouchehr Katanbaf

40.

Z wizytą na fermie brojlerów u panów Tomasza i Jakuba Pióro

43.

Jaja z chowu przyzagrodowego coraz popularniejsze

Andrzej Konarkowski

46.

Autoszczepionki bakteryjne - przyszłością w hodowli drobiu?

Jarosław Wilczyński, Krzysztof Bourdo

50.

Polski rynek drobiarski jest jednym z największych, jeśli nie największy w UE - wywiad z Otto van Tuijl, dyrektorem technicznym Aviagen

52.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

54.

Cobb 2012 - reportaż

56.

Produkcja gęsi i kaczek może być opłacalna

Tomasz Kodłubański

58.

Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. IV

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

61.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma