Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2012
Spis treści
Spis treści
2.
Biologia gatunku Batalion (Philomachus pugnax), cz.I
Monika Łukasiewicz, Karolina Wnęk
8.
ModernHatch Sztuder&Wocka …najważniejsze jest pisklę
10.
Odchów gęsi ras południowych w gospodarstwach ekologicznych
Ewa Gornowicz, Karol Węglarzy, Małgorzata Bereza
14.
Zapylenie powietrza w pomieszczeniach drobiarskich
Henryka Grażyna Korytkowska
16.
50 lat hodowli gęsi Białej Kołudzkiej®
Jakub Badowski
20.
Preparat czosnkowy - zrób to sam
Michał Jankowski
22.
Kilka słów o hodowli
Maciej Kolańczyk
26.
Ostrzeszowskie pasztety
Stanisław Wężyk, Bohdan Ogrodowski
28.
Formy zatrudnienia w działalności drobiarskiej
Adam Kuźma
34.
Suflidowo - sukces bierze się z pomysłów
37.
Dobre upierzenie wspomaga optymalizację wykorzystania energii
John Hardiman, Manouchehr Katanbaf
40.
Z wizytą na fermie brojlerów u panów Tomasza i Jakuba Pióro
43.
Jaja z chowu przyzagrodowego coraz popularniejsze
Andrzej Konarkowski
46.
Autoszczepionki bakteryjne - przyszłością w hodowli drobiu?
Jarosław Wilczyński, Krzysztof Bourdo
50.
Polski rynek drobiarski jest jednym z największych, jeśli nie największy w UE - wywiad z Otto van Tuijl, dyrektorem technicznym Aviagen
52.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
54.
Cobb 2012 - reportaż
56.
Produkcja gęsi i kaczek może być opłacalna
Tomasz Kodłubański
58.
Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. IV
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
61.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska