Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2012
Spis treści
Spis treści
2.
Przechowywanie mięsa i przetworów drobiowych w atmosferze modyfikowanej i znaczenie opakowań, cz. III
Lucjan Krala, Jacek Kijowski
8.
Wykorzystanie wywaru z kukurydzy (DDGS) w żywieniu Zielononóżek kuropatwianych i Karmazynów
Józefa Krawczyk, Sylwester Świątkiewicz
12.
Mono - i diglicerydy kwasu masłowego - wpływ na strukturę przewodu pokarmowego piskląt
Daniel Hering
14.
Wykorzystanie pomiotu drobiowego
Henryka Grażyna Korytkowska
18.
Z badań nad kuropatwą (Perdix perdix)
Sebastian Nowaczewski
21.
Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów a opłacalność ich produkcji, cz. VI
Alina Rachwał
26.
GARLIX - jeszcze więcej korzyści
28.
Nobilis - godna zaufania marka wśród szczepionek dla drobiu
30.
Regulacja prawna umowy kontraktacji - zastosowanie i korzyści wynikające z umowy kontraktacji w działalności rolniczej drobiarskiej
Adam Kuźma
34.
ZWD Malec - lider innowacyjności
36.
Efektywność stosowania różnych nośników energetycznych w mieszankach paszowych dla indyków rzeźnych
Wojciech Grudzień42.
INDOOR u hodowców i producentów
44.
Raz jeszcze o lizozymie - białko do zadań specjalnych, cz. II
Lidia Lewko
48.
Analiza informacji z etapu produkcji pierwotnej jako ważny element zapewnienia bezpieczeństwa surowców i produktów drobiarskich
Mirosław Netczuk, Krzysztof Kwiatek
54.
XIX Sympozjum Drobiarskie firmy Hubbard Polska
56.
Reasumpcja
58.
Czynniki, limitujące prawidłowy odchów piskląt niosek jaj konsumpcyjnych, cz. II
Michał Szafryna
61.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska