Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2012
Spis treści
Spis treści
2.
Wolno rosnące kurczęta w produkcji mięsa drobiowego, cz. II
Katarzyna Połtowicz
8.
Cynk w żywieniu drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
12.
Znaczenia pasz z udziałem roślin GMO w żywieniu drobiu
Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
16.
Forma fizyczna paszy dla drobiu reprodukcyjnego
Sebastian Kaczmarek
22.
Mięso kurcząt brojlerów jako żywność funkcjonalna
Paweł Konieczka
24.
Marketing produktów drobiarskich, cz. III
Jacek Kijowski, Robert Kusterka
30.
BioPoint realizuje plany
33.
Warunki zoohigieniczne w gołębnikach a dobrostan utrzymywanych w nich ptaków, cz. I
Bartosz J. Tochowicz, Marcin W. Lis
36.
Włókno - niedoceniany składnik diety?
Jacky Michard
39.
Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów a opłacalność ich produkcji, cz. IV
Alina Rachwał
44.
Amatorski chów bażantów gatunków wysokogórskich, cz. IV
Monika Łukasiewicz, Jacek Jędrzejewski, Anna Siennicka
46.
Pierwiastki śladowe w tuczu indyków
Sven Keller, Barbara Storck, Ute Weyhausen, Carsten Pohl
50.
Zachowanie się Dermanyssus gallinae w stadzie kur niosek podczas dobowego programu świetlnego
Konstanty Romaniuk, Rajmund Sokół
54.
Salmonella nowym kryterium mikrobiologicznym mięsa drobiowego
Elżbieta Anders
57.
Praktyczne aspekt przechowywania pasz
Wojciech Grudzień
60.
INDOOR na fermie Mistrzów Agroligi 2010
62.
Podrabiane środki ochrony roślin zagrażają rolnictwu
Tomasz Kodłubański
64.
Założenie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością w 24 godziny!
Adam Kuźma
68.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
72.
Listy od Czytelników
74.
Ozdobne kury w stolicy
76.
Rynek
77.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska