Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2012
Spis treści
Spis treści
2.
Termoregulacja zarodka ptaków cz. I.
Marcin W. Lis
8.
Jaki tłuszcz taki zysk…
Wojciech Grudzień
10.
Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów a opłacalność ich produkcji, cz. III
Alina Rachwał
16.
Marketing produktów drobiarskich, cz. I
Jacek Kijowski, Robert Kusterka
21.
Zaniedbania w procesach technologiczono-obsługowych przyczyną niepowodzeń i chorób ptaków w kurnikach
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
26.
Wartość pokarmowa wybranych tłuszczów paszowych wykorzystywanych w żywieniu drobiu, cz. II
Marcin Hejdysz, Joanna Dekert, Katarzyna Janiszewska,
Damian Józefiak
30.
Zakażenia herpeswirusowe u drobiu
Wojciech Kozdruń
34.
CamCon - projekt ograniczenia występowania bakterii Campylobacter w stadach brojlerów jako element
zwalczania kampylobakteriozy
Iwona Kania, Paweł Kusyk, Kinga Wieczorek, Jacek Osek
36.
RESPZZ płyn. Wiedza naukowa, a nie marketingowe hasła
Adam Pera
38.
Zwrot podatku od czynności cywilnoprawnych według prawa wspólnotowego
Adam Kuźma
40.
Upierzenie kur bażantów łownych
Aneta Błażejewska, Emilia Mróz, Monika Stępińska
43.
Klatki bardziej przyjazne dla kur niosek
Andrzej Konarkowski
46.
Kapłonowanie kogutów
Lech Gogolewski, Marcin Czerwiński
49.
Biolek z grupy Biotonu ma umowy z BioPoint na dystrybucję i R&D
50.
Był taki Człowiek...
Maciej Kolańczyk
54.
Nandu - „struś” pampasów
Henryka Grażyna Korytkowska
57.
Listy od Czytelników
58.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
61.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska