Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2012

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Termoregulacja zarodka ptaków cz. I.

Marcin W. Lis

8.

Jaki tłuszcz taki zysk…

Wojciech Grudzień

10.

Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów a opłacalność ich produkcji, cz. III

Alina Rachwał

16.

Marketing produktów drobiarskich, cz. I

Jacek Kijowski, Robert Kusterka

21.

Zaniedbania w procesach technologiczono-obsługowych przyczyną niepowodzeń i chorób ptaków w kurnikach

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

26.

Wartość pokarmowa wybranych tłuszczów paszowych wykorzystywanych w żywieniu drobiu, cz. II

Marcin Hejdysz, Joanna Dekert, Katarzyna Janiszewska,

Damian Józefiak

30.

Zakażenia herpeswirusowe u drobiu

Wojciech Kozdruń

34.

CamCon - projekt ograniczenia występowania bakterii Campylobacter w stadach brojlerów jako element

zwalczania kampylobakteriozy

Iwona Kania, Paweł Kusyk, Kinga Wieczorek, Jacek Osek

36.

RESPZZ płyn. Wiedza naukowa, a nie marketingowe hasła

Adam Pera

38.

Zwrot podatku od czynności cywilnoprawnych według prawa wspólnotowego

Adam Kuźma

40.

Upierzenie kur bażantów łownych

Aneta Błażejewska, Emilia Mróz, Monika Stępińska

43.

Klatki bardziej przyjazne dla kur niosek

Andrzej Konarkowski

46.

Kapłonowanie kogutów

Lech Gogolewski, Marcin Czerwiński

49.

Biolek z grupy Biotonu ma umowy z BioPoint na dystrybucję i R&D

50.

Był taki Człowiek...

Maciej Kolańczyk

54.

Nandu - „struś” pampasów

Henryka Grażyna Korytkowska

57.

Listy od Czytelników

58.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

61.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma