Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 12/2011

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Hormony przysadki mózgowej ptaków, cz. III

Anna Hrabia, Janusz Rząsa

6.

Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów a opłacalność ich produkcji, cz. II

Alina Rachwał

10.

Temperatura inkubacji czy temperatura jaja? … oto jest pytanie

Sebastian Nowaczewski

14.

Ptaki, nie tylko domowe raport - 2011

Maciej Pawlak

20.

Ziarno pszenicy w żywieniu drobiu

Krzysztof Lipiński

26.

Amatorski chów bażantów gatunków wysokogórskich, cz.II

Monika Łukasiewicz, Jacek Jędrzejewski, Anna Siennicka

32.

Wybrane immunosupresory wirusowe u kurcząt brojlerów

Karolina Tarasiuk

36.

Podsumowanie kończącego się 2011 roku

Stanisław Wężyk

38.

BioPoint - nasz cel to zdrowe zwierzęta i zadowoleni klienci

Michał Jankowski

40.

Zasadność i możliwości stosowania autoszczepionek w profilaktyce chorób drobiu

Grzegorz Tomczyk

46.

Grupy producentów rolnych w Polsce. Dofinansowanie przez Europejski Fundusz Rolny

Adam Kuźma

50.

Znaczenie dezynfekcji, dezynsekcji i deratyzacji w produkcji drobiarskiej

Ewa Popiela-Pleban, Anna Jankowska-Mąkosa

55.

Technologia HatchBrood - nowatorskie podejście do odchowu kurcząt

60.

Internet - skuteczne narzędzie sukcesu przedsiębiorstwa drobiarskiego, cz. III

Jakub Pawlak

66.

Biologizacja kurnika. Nowe rozwiązania w hodowli drobiu eliminujące szkodliwe gazy i ograniczające rozwój chorobotwórczej mikroflory

Sławomir Gacka

70.

Wartość pokarmowa wybranych tłuszczów paszowych wykorzystywanych w żywieniu drobiu, cz. I

Marcin Hejdysz, Joanna Dekert, Katarzyna Janiszewska, Damian Józefiak

74.

Docent dr hab. Tadeusz Grabowski - Honorowy Członek PO WPSA

Ewa Gornowicz

76.

Brak stabilizacji i nieuczciwa konkurencja denerwują polskich drobiarzy

Tomasz Kodłubański

78.

Czy pasza sypka może się równać z granulatem…?

Wojciech Grudzień

80.

Perfekcyjny system wychowu stad rodzicielskich dla leniwych

82.

Rynek drobiu

86.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

90.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

92.

Spotkanie z Hodowcami Drobiu - reportaż

 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma