Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2010

Kup teraz

Spis treści


Spis treści

2.

Jakość paszy a zdrowotność wylęganych piskląt, cz. VI

Alina Rachwał

6.

Stopnie i tytuły naukowe oraz stanowiska na uczelniach i w instytutach naukowych w Polsce

Roman Bochno, Danuta Michalik

10.

Wykorzystanie surowca jajczarskiego do produkcji nutraceutyków i preparatów biomedycznych, cz. II

Tadeusz Trziszka, Zbigniew Dobrzański

12.

Drobiarstwo wielkopolskie w XX wieku, cz. III

Okres od 1971 do 1989 roku

Helena Kontecka

16.

Zwalczanie szkodliwych gryzoni metodami chemicznymi, cz. III Gubienie gryzoni w budynkach inwentarskich i wokół nich

Stanisław Ignatowicz

22.

ALLIVET­ potencjał czosnku w profilaktyce i zwalczaniu salmonelli

Krystian Korzewski

24.

Nowoczesne modelowanie środowiska układu pokarmowego drobiu w aspekcie zdrowotnym i produkcyjnym, cz. II 

Beta­glukany narzędziem efektywnej kontroli integralności struktur układu pokarmowego u drobiu

Tomasz Jerzy Wertelecki

30.

Przewód pokarmowy ­ wybrane substancje wykazujące korzystny wpływ na funkcjonowanie przewodu pokarmowego

32.

Badanie i ocena stanu mikrobiologicznego pasz przemysłowych dla drobiu, cz. II

Krzysztof Kwiatek

35.

Oszałamianie (ogłuszanie) podczas uboju jako jeden z czynników stresogennych wpływających na dyskomfort u drobiu, cz. I

Katarzyna Jankowska

38.

Muchy i ich zwalczanie

Stanisław Ignatowicz

43.

Mikotoksykozy mieszane

Maciej Gajęcki, Magdalena Gajęcka

48.

V Konferencja Intervet dla lekarzy weterynarii specjalistów chorób drobiu

50.

Produkcja mięsa powinna być zrównoważona, cz I. Drób, wieprzowina czy wołowina?

Andrzej Konarkowski

52.

Cechy rzeźne oraz charakterystyka mięsa bażantów łownych

Sebastian Nowaczewski

56.

Listy od Czytelników

57.

Informacja prasowa

58.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma