Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2011

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Komórki ptaka - struktura i funkcje

Maciej Pawlak

8.

Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów a opłacalność ich produkcji, cz. I

Alina Rachwał

12.

Dlaczego ważna jest różnorodność - kaczki

Ewa Gornowicz, Juliusz Książkiewicz

20.

Wiedza o chorobach drobiu w dziewiętnastowiecznej Polsce

Henryka Grażyna Korytkowska

23.

Internet - skuteczne narzędzie sukcesu przedsiębiorstwa drobiarskiego, (cz. I)

Jakub Pawlak

30.

XVII Światowy Kongres Drobiarski w Meksyku

Grzegorz Woźniakowski

32.

DeHeus w Spytkowicach

34.

Góropatwa skalna (Alectoris graeca) - gatunek mało znany lecz bardzo ciekawy

Sebastian Nowaczewski

37.

Spopielanie odpadów organicznych

38.

Bakterie z rodzaju Campylobacter sp. i Salmonella sp.w świetle raportu Europejskiego Urzędu do spraw Bezpieczeństwa Żywności

Klaudia Chrząstek, Alina Wieliczko

42.

Syndrom nagłej śmierci kurcząt brojlerów, cz. I

Andrzej Konarkowski

44.

Spotkanie Drobiarskie Hama Plus

46.

XXIII Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA 2011

48.

60-lecie Wydziału Hodowli i Biologii Zwierząt na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu

50.

Endoksylanaza bakteryjna - enzym na każdą paszę

Ronny Mombaerts i Barbara Gaethofs

54.

Stowarzyszenie w celu sprzedaży jaj z 1908 roku

Elżbieta Anders

56.

Informacje prasowe

58.

Brojlerzyści CEDROBU S.A. w Beskidzie Żywieckim

61.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma