Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2011

Kup teraz

Spis treści



Spis treści

2.

Preparowana soja pełnotłusta - materiał paszowy coraz szerzej wprowadzany do nowoczesnych receptur, cz. I

Tomasz Wertelecki

6.

Polscy konsumenci polubili drób

Krystyna Świetlik

12.

Układ immunologiczny ptaków, cz. I.

Karolina Tarasiuk

15.

Efektywność stosowania produktów Alisan, Biostimin oraz Musculan liquid w żywieniu indyków

16.

Tworzenie się jajka

Zbigniew Marks, Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

18.

Zastosowanie niekonwencjonalnych komponentów paszowych w żywieniu drobiu - czarnuszka siewna (Nigella sativa)

Marta Sulik

21.

Magia czarnej barwy kur Ayam Cemani

Monika Łukasiewicz, Anna Siennicka

24.

Zasady HACCP i aktualna sytuacja w zakresie wdrażania systemu, cz. I

Mirosław M. Michalski

26.

Znaczenie stosowania probiotyków w żywieniu drobiu

Katarzyna Ząbek

28.

O perlicy zawsze warto pisać, cz. II

Sebastian Nowaczewski

32.

Zagrożenie pasożytnicze kur niosek w różnych systemach chowu

Konstanty Romaniuk

36.

Kontrola stężenia amoniaku w obiektach inwentarskich

38.

Prawidłowe żywienie kur niosek pozwala zmniejszyć koszty produkcji, cz. II

Andrzej Konarkowski

42.

Dlaczego producenci brojlerów muszą dokładać do interesu?

Tomasz Kodłubański

44.

Zwiększenie efektywności hodowli kur mięsnych, cz. V

Alina Rachwał

49.

Zatrucia mikotoksynami u drobiu

Wojciech Grudzień

52.

Aktualne problemy w patologii drobiu, ze szczególnym uwzględnieniem parazytoz, Wrocław 2011

54.

Profesor Michał Mazurkiewicz - serdeczne gratulacje dla dostojnego Jubilata!

Andrzej Gaweł

57.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma