Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2011

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Tarczyca u ptaków - wpływ hormonów tarczycowych na fizjologię ptaka. Przegląd komponentów paszowych zawierających substancje wolotwórcze stosowanych w żywieniu drobiu, cz. I

Bogusława Pyka, Elżbieta Kopczyńska

6.

Zwiększenie efektywności hodowli kur mięsnych, cz. III

Alina Rachwał

10.

Standardy handlowe UNECE dla mięsna kurzego i indyczego w obrocie międzynarodowym

Elżbieta Anders

13.

Parytet a konflikty w stadzie kur

Stanisław Wężyk

16.

Szkolenie producentów gęsi w Kołudzie Wielkiej

18.

Symbolika ptaków w Biblii

Katarzyna Przybylska, Tomasz Szwaczkowski

20.

Wpływ porażenia przez owady i roztocze na jakość produktów spożywczych i pasz

Jan Boczek

24.

Poprawa technologii lęgu nie wyklucza chorób okresu okołolęgowego, cz. II

Katarzyna Jankowska

26.

Forma płynna czy sypka? Zalety i wady różnych form dostępnych elektrolitów

Michał Jankowski

28.

Antropozoonozy XXI wieku występujące u ptaków i zwierząt - zagrożeniem dla zdrowia człowieka, cz.III

Henryk Maciołek, Anetta Zielińska

32.

Zakaźne zapalenie nosa i tchawicy indyków (TRT) – poznaj… i kontroluj swojego wroga

Marcin Śmiałek, Bartłomiej Tykałowski, Tomasz Stenzel, Andrzej Koncicki

36.

HYDROTONIC najlepszy na wiele

38.

Wybrane pasożyty zewnętrzne drobiu

Anna Jankowska, Ewa Popiela

43.

SOMMER - artykuł promocyjny

44.

Odchylenia morfologiczne jaj kurzych

Wojciech Grudzień

50.

Nie tylko Żuromin

52.

Listy od Czytelników

54.

Informacje prasowe

55.

Reasumpcja

56.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma