Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2010
Spis treści
Spis treści
2.
Czynniki wpływające na równowagę elektrolitów w paszy dla brojlerów
Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz
6.
Co nieco o witaminach grupy B, cz. II
Katarzyna Witkiewicz
10.
Jakość paszy a zdrowotność wylęganych piskląt, cz. V
Alina Rachwał
15.
Drobiarstwo wielkopolskie w XX wieku, cz. I okres do 1939 roku
Helena Kontecka
19.
Skorupa jaja wyzwanie dla producentów
Agata Czapla, Michał Gagucki
22.
Zasady funkcjonowania wentylacji w budynkach dla drobiu, cz. II
Anna Wójcik
28.
Innowacje w wylęgarni
30.
Badania porównawcze cech organoleptycznych mięsa pięciu
populacji zachowawczych kaczek
Lidia Lewko, Ewa Gornowicz, Grzegorz Szukalski
34.
Dlaczego warto zainwestować w system automatycznego ważenia drobiu?
Andrzej Zagórski
36.
Zawartość białka w paszy ma wpływ na masę mięśnia piersiowego u indyków
Andrzej Konarkowski
38.
TIMSEN zmienia koncepcję eliminacji patogenów
40.
Ptasie „Eldorado” w Łebie nad Bałtykiem
Sebastian Nowaczewski
44.
Woliera: Alternatywne systemy dla kur niosek stad towarowych
Marcin Lebok
48.
Produkcja indyków w Polsce w 2009 r.
Marian Biegański
52.
Zwalczanie szkodliwych gryzoni metodami chemicznymi, cz. I.Rodentycydy
Stanisław Ignatowicz
56.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
60.
Listy od Czytelników
63.
Europejska Trasa Wykładowa firmy Alltech „Odrodzenie w 2010”
64.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders
66.
Ferma Świń i Drobiu 2010 już za nami