Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2022

Kup teraz

Spis treści

2.Źródła odzysku ciepła i produkcji energii na fermie drobiu

A. Smurzyńska-Łukasik

6.Właściwości fizyko-chemiczne oraz walory odżywcze mięsa indyczego [PIŚMIENNICTWO]

J. R. Mroczek, K. Mroczek

10.Mykobakteriozy ptaków, cz. II

A. Ciszewski, Ł. Jarosz, A. Marek, Z. Grądzki

14.Aminy biogenne w mięsie drobiowym, cz. I

W. Wójcik, K. Damaziak, J. Riedel, O. Świder

17.Znaczenie zielonych wybiegów w żywieniu drobiu, cz. II

A. Mirowski

22.Rusza ZUBR II [CAŁY ARTYKUŁ]

24.Stres termiczny i sposoby niwelowania jego negatywnych skutków

H. G. Korytkowska

28.Ograniczanie stresu w hodowlanych rodach kur mięsnych

S. Wężyk, R. Gilewski

34.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. VIII

W. Kozdruń

37.Możliwości wykorzystania przetworzonego białka zwierzęcego (PAP) w żywieniu drobiu

J. Trela, B. Kierończyk, P. Szymkowiak, D. Józefiak

42.Samowystarczalność energetyczna budynków inwentarskich cz. I

P. Marek

46.Mikotoksyny, afla- i ochratoksyny - zatrucia drobiu [PIŚMIENNICTWO]

A. Dankowiakowska

52.Składniki pokarmowe pasz drobiowych w analizie podstawowej

F. Brzóska

56.Decyzja środowiskowa versus pozwolenie zintegrowane [WSTĘP]

R. Karbowska-Kuźma

60.Analiza preferencji konsumenckich dotycząca zakupu i spożycia jaj gotowanych

marynowanych, cz. I

I. Chwastowska-Siwiecka, A. Kurenda

64.I Międzynarodowa Konferencja Naukowa„Studenci w Zootechnice iAkwakulturze

– wyzwania i badania”

66.Pszenica i kukurydza to drobiarskie zboża

A. Konarkowski

67.Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny

69.Unijny bilans w handlu zagranicznym mięsem drobiowym w styczniu i lutym 2022 roku

K. Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma