Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2022
Spis treści
2.Znaczenie zielonych wybiegów w żywieniu drobiu, cz. I
A. Mirowski
6.Precyzyjne metody chowu i ich zastosowanie w produkcji drobiarskiej
K. Olejnik, E. Popiela, S. Opaliński
10.Selen i witamina E w diecie drobiu
H. G. Korytkowska
14.Paszowy koncentrat kwasów żywicznych poprawił wyniki produkcyjne brojlerów [CAŁY ARTYKUŁ]
K. Lipiński, J. Vuorenmaa, M. Mazur-Kuśnirek,
K. Sartowska-Żygowska, H. Kettunen
18.Przetworzone białko zwierzęce dla drobiu
M. Pieszka, T. Barowicz
23.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. VII
W. Kozdruń
28.Znaczenie innowacyjnej ściółki w nowoczesnej hodowli drobiu[CAŁY ARTYKUŁ]
30.Optymalny system wentylacyjny dla każdego kurnika
P. Marek
34.Gryzki – ich szkodliwość oraz zwalczanie
S. Ignatowicz
38.Ospa... czy, aby diagnoza jest taka prosta?
M. Krupa, W. Hodorowicz, J. Orciuch
42.DSM Mycotoxin Survey 2021 Poland [CAŁY ARTYKUŁ]
A. Nowak
46.Mykobakteriozy ptaków, cz. I
A. Ciszewski, Ł. Jarosz, A. Marek, Z. Grądzki
52.HumIPHORA® przełomowa innowacja w świecie fosforanów paszowych [CAŁY ARTYKUŁ]
C. Biard, P. Bury-Burzymski
56.Bioasekuracja sprzyja ochronie przed grypą ptaków
K. Jankowska
62.Jak skutecznie zwalczyć stres cieplny u drobiu? [CAŁY ARTYKUŁ]
64.Pozwy frankowe, cz. II
R. Karbowska-Kuźma
68.Bezpieczeństwo białkowo-energetyczne [CAŁY ARTYKUŁ]
70.Produkcja drobiarska, a kury rasowe [PIŚMIENNICTWO]
A. Głębocka, K. Andrzejewska, K. Perz, M. Hejdysz
75.Rynek Rolny – analizy, tendencje, oceny
78.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
A. Konarkowski
80.Sukces eksportowy polskich przetwórców jaj
K. Gawrońska