Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2022

Kup teraz

Spis treści

2.„Luteinowe jaja” w profilaktyce żywieniowej zwyrodnienia plamki żółtej oka

D. Szczerbińska, D. Majewska, M. Bucław

8.Charakterystyka jajowodu ptaków, cz. III [PIŚMIENNICTWO]

A. Hrabia

12.Jakie znaczenie ma suplementacja aminokwasów w żywieniu drobiu? Cz. III

A. Mirowski

16.Priming jelitowych genów cytoprotekcyjnych i pojemności antyoksydacyjnej poprzez fitogeniczne dodatki do paszy brojlerów [CAŁY ARTYKUŁ]

K. C. Mountzouris, V. V. Paraskeuas, K. Fegeros

20.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. IV

W. Kozdruń

24.Nowe trendy w rolnictwie

A. Smurzyńska-Łukasik

28.Zawartość lizozymu w jajach rodzimych ras/rodów kur cz. II

J. Krawczyk, L. Lewko, J. Calik

32.Mikotoksyny jako biomarker żywieniowych zaburzeń oksydacyjnych ptaków, cz. I

M. Gajęcka, M. Gajęcki

36.Technologie zwiększające poziom bioasekuracji w budynkach inwentarskich

P. Marek

40.Produkcja mięsa kaczego a mikrobiota jelitowa [PIŚMIENNICTWO]

A. Bełdowska, J. Biesek

44.Realizacja strategii Europejskiego Zielonego Ładu przez branżę drobiarską [PIŚMIENNICTWO]

M. Muradin, J. K. Banach

49.Co kryje jajo? [PIŚMIENNICTWO]

A. Dankowiakowska

52.Enzymy a strawność aminokwasów w mieszankach zawierających śrutę rzepakową

F. Brzóska

56.Krajowy Rejestr Zadłużonych, Portal Rejestrów Sądowych - ułatwienia dla przedsiębiorców, które warto znać

R. Karbowska-Kuźma

60.Jajo indycze

H. G. Korytkowska

62.Z certyfikatem przez Europę Välkommen till Sverige

J. Urban, P. Ciborowska, M. Michalczuk

65.Rynek Drobiu stan i perspektywy

70.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

A. Konarkowski

72.Raport: Ukraina zredukowała dostawy jaj i przetworów na rynek unijny

K. Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma