2. Zielononóżka kuropatwiana – galicyjska kura
Józefa Krawczyk
6. Cechy fizyko-chemiczne oraz wartość odżywcza mięsa drobiowego
Janusz R. Mroczek, Karolina Mroczek
10. Przeciwbakteryjne i przeciwutleniające właściwości wybranych olejków eterycznych stosowanych w żywieniu drobiu
Joanna Żebrowska, Dorota Witkowska
14. Wysoce zjadliwa grypa ptaków H5N8 w Polsce w 2019/2020 roku, cz. II
Krzysztof Śmietanka
18. Pasze sypkie, a granulowane w produkcji brojlera, cz. II
Jacek Ignaczak
20. Panele chłodzące – wydajny sposób chłodzenia budynków inwentarskich dla drobiu
Przemysław Marek
24. Jak bezpiecznie zagospodarować pomiot?
Anna Smurzyńska-Łukasik
28. Zależność między barwą skorupy a jakością jaj i wynikami reprodukcji bażantów łownych, cz. I
Sebastian Nowaczewski
32. Antybiotyki nie są jedynym rozwiązaniem w produkcji drobiarskiej
Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
39. Wysokie koszty ekonomiczne działania stresu cieplnego i ich redukcja na fermach brojlerów
Łukasz Lewandowski
42. Jak to, przecież były szczepione?! Cz. II
Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki
48. Mięso drobiowe – żywność funkcjonalna
Elżbieta Tyksińska
52. Czy nowa Strategia „od pola do stołu” oznacza rewolucję dla drobiarstwa?
Aleksandra Porada
55. Gorący temat: jak nie tracić w czasie upałów?
Marcin Barabasz
58. Postępowania restrukturyzacyjne ratunkiem w dobie kryzysu
Adam Kuźma
63. Praktyczne metody poprawy jakości ściółki drobiowej
Agata Dankowiakowska
66. Dlaczego kury nie znoszą jaj?
Henryka Grażyna Korytkowska
71. Analiza składu pasz
Tadeusz Barowicz, Mariusz Pietras
75. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
Elżbieta Anders
77. Kondycja polskiego eksportu mięsa kaczego – COVID-19
Katarzyna Gawrońska