Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2021

Kup teraz

Spis treści

2.Konopie w żywieniu brojlerów – naprawdę szczęśliwe ptaki?

Dominika Szkopek, Misza Kinsner, Paweł Konieczka

6.Niedobory witamin w diecie indyków, cz. II

Henryka Grażyna Korytkowska

10.Koncepcja „Jedno zdrowie” wspólne wyzwanie dla medycyny, weterynarii i ekologii

Agata Andrzejewska, Michał Majewski

14.Przyczyny biegunek u drobiu, cz. II

Adam Mirowski

18.Strategia Zielonego Ładu a produkcja drobiarska

Jakub Biesek

22.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. I

Wojciech Kozdruń

26.Optymalny wybór systemu grzewczego dla drobiu cz. II

Przemysław Marek

30.Włókno surowe w reprodukcji drobiu

Agata Dankowiakowska

34.Skórnikowate w obiektach inwentarskich i ich zwalczanie

Stanisław Ignatowicz

40.Efektywność enzymów w paszach dla brojlerów.

Pasze zawierające śrutę rzepakową

Franciszek Brzóska

44.Amoniak z pomiotu drobiowego – znaczenie zdrowotne i sugestie prewencyjne

Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki

48.Wybrane czynniki wpływające na jakość mięsa drobiowego

Dawid Ziobro, Kinga Rokicka, Karolina Wengerska, Małgorzat Stopyra, Justyna Batkowska, Kamil Drabik

52.Włókno pokarmowe w żywieniu - reportaż Biochem

54.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

Elżbieta Anders

56.Z myślą o drobiu - reportaż Agrolok

58.Ochrona ptaków dziko żyjących i ich siedlisk - monitoring na przykładzie bociana czarnego, cz. III

Anna Drożdżowska, Monika Łukasiewicz-Mierzejewska

61.Nowe oblicze świadczenia pracy w XXI wieku

Renata Karbowska-Kuźma

64.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

67.LXXXV Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego w Olsztynie

Anna Wójcik Anna, Sara Dzik

69.Raport: Straty w pogłowiu drobiu w Polsce z powodu HPAI

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma