Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2021
Spis treści
2.Konopie w żywieniu brojlerów – naprawdę szczęśliwe ptaki?
Dominika Szkopek, Misza Kinsner, Paweł Konieczka
6.Niedobory witamin w diecie indyków, cz. II
Henryka Grażyna Korytkowska
10.Koncepcja „Jedno zdrowie” wspólne wyzwanie dla medycyny, weterynarii i ekologii
Agata Andrzejewska, Michał Majewski
14.Przyczyny biegunek u drobiu, cz. II
Adam Mirowski
18.Strategia Zielonego Ładu a produkcja drobiarska
Jakub Biesek
22.Wybrane elementy zarządzania/nadzoru nad fermą drobiu, cz. I
Wojciech Kozdruń
26.Optymalny wybór systemu grzewczego dla drobiu cz. II
Przemysław Marek
30.Włókno surowe w reprodukcji drobiu
Agata Dankowiakowska
34.Skórnikowate w obiektach inwentarskich i ich zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
40.Efektywność enzymów w paszach dla brojlerów.
Pasze zawierające śrutę rzepakową
Franciszek Brzóska
44.Amoniak z pomiotu drobiowego – znaczenie zdrowotne i sugestie prewencyjne
Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki
48.Wybrane czynniki wpływające na jakość mięsa drobiowego
Dawid Ziobro, Kinga Rokicka, Karolina Wengerska, Małgorzat Stopyra, Justyna Batkowska, Kamil Drabik
52.Włókno pokarmowe w żywieniu - reportaż Biochem
54.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE
Elżbieta Anders
56.Z myślą o drobiu - reportaż Agrolok
58.Ochrona ptaków dziko żyjących i ich siedlisk - monitoring na przykładzie bociana czarnego, cz. III
Anna Drożdżowska, Monika Łukasiewicz-Mierzejewska
61.Nowe oblicze świadczenia pracy w XXI wieku
Renata Karbowska-Kuźma
64.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
67.LXXXV Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego w Olsztynie
Anna Wójcik Anna, Sara Dzik
69.Raport: Straty w pogłowiu drobiu w Polsce z powodu HPAI
Katarzyna Gawrońska