Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2021
Spis treści
2.Wyniki sztucznych lęgów bażanta złocistego
Kamil Kustra, Marcin W. Lis
6.Jak minimalizować stopień infekcji Campylobacter spp. na etapie produkcji pierwotnej, cz. I
Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki
12.W jakim celu dodaje się enzymy do pasz dla drobiu? Cz. I
Adam Mirowski
16.Czy zawsze kurnik musi być maksymalnie obsadzony?
Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
19.Porównanie L-Argininy z kwasem guanidynooctowym (GAA) – wpływ na występowanie miopatii
Behnam Saremi
24.Inteligentne rozwiązania technologiczne w przemysłowej produkcji jaj
Przemysław Marek
27.Mikrobiom przewodu pokarmowego u drobiu
Aleksandra Bełdowska, Aleksandra Dunisławska, Maria Siwek
31.Choroba Mareka, cz. VI
Wojciech Kozdruń
35.Patogenne E. coli i Salmonella spp. w Europie: jak GalliPro® Fit może je powstrzymać?
Jean-Christophe Bodin, Katarzyna Walczyk
38.Białko zwierzęce w żywieniu drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
42.Kontrola jakości pasz dla drobiu
Franciszek Brzóska
46.Koło ratunkowe dla świeżego mięsa drobiowego w czasach COVID-19, cz. III
Katarzyna Jankowska
50.Mikroelementy a bezpieczeństwo żywności i kulawizny u ptaków
Dr Paco Fernández Lopez-Brea
52.Roszczenia z umów frankowych
Patrycja Amrozińska-Kasiak
56.Pasze wysokobiałkowe dla drobiu
Bogdan Śliwiński, Tadeusz Barowicz
60.Chemiczne metody zwalczania much w kurnikach
Stanisław Ignatowicz
66.Spółka jak kameleon czyli przekształcenie w służbie prowadzonej działalności rolniczej
Renata Karbowska-Kuźma
70.Z certyfikatem przez Europę Willkommen in Deutschland, cz. I
Jakub Urban, Ines Belkhodja, Monika Michalczuk
75.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE
Elżbieta Anders
77.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
80.Jednodniowe kogutki kolejnym problemem dla polskiego drobiarstwa
Katarzyna Gawrońska