Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2020

Kup teraz

Spis treści

2.Woda – poważne wyzwanie dla przemysłu drobiarskiego, cz. I

Bartosz Kierończyk, Zuzanna Mikołajczak, Roksana Wachowiak, Damian Józefiak

6.Efektywność stosowania żyta hybrydowego w żywieniu indyków

Dariusz Mikulski, Marzena Mikulska

10.Co nowego w badaniach nad maślanem sodu?

Adam Mirowski

15.Rzepak dla drobiu – jaki powinien być? Cz. II

Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz

18.Wysoka genetyka potrzebuje dobrego żywienia

20.Mięso drobiowe źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych

Elżbieta Tyksińska

24.Niedoceniana gęsina. Wyjątkowość odżywcza mięsa gęsiego

Kinga Biernacka

26.Czy fitoncydy stosowane w profilaktyce i terapii chorób drobiu mogą ograniczyć antybiotykoterapię?

Andrzej Koncicki, Karolina Koncicka-Świderska, Bartłomiej Tykałowski, Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Tomasz Stenzel

31.Znaczenie piór i upierzenia w patologii drobiu

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj

34.Kury nioski potrzebują witamin. Proste, ale…, cz. II

Andrzej Konarkowski

38.Alternatywne kierunki produkcji pasz

Jacek Ignaczak

39.Alternatywne ściółki w odchowie brojlerów

Martyna Lasoń

44.Jak wyeliminować pozostałości leków z systemu pojenia?

Henryka Grażyna Korytkowska

48.Żywienie kur niosek – warzywa i owoce

Agata Dankowiakowska

51.Dematerializacja akcji – „KRÓL JEST NAGI”

Adam Kuźma

54.Ograniczanie emisji szkodliwych substancji do atmosfery, cz. II

Przemysław Marek

58.Enzymy paszowe w żywieniu drobiu, cz. I

Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz

62.Plagi egipskie polskiego drobiarstwa

Aleksandra Porada

66.Suplementacja pasz dla kur niosek L-argininą

Bartosz Kulig

69.O niektórych mechanizmach rządzących pianiem u samca kury domowej, cz. II

Apolonia Maj, Monika Łukasiewicz

72.Zagadnienia inwazji Dermanyssus gallinae omawiane podczas obrad konferencji Eimeriana Avia, cz. I

Piotr Szeleszczuk, Monika Rogala, Andrzej Gaweł, Kamila Bobrek

78.Rynek rolny (analizy - tendencje - oceny)

80.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

81.Zmiany systemowe w chowie kur niosek w UE

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma